Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Susmuyoruz…

Vazgeçmiyoruz! 2010’da Münevver Karabulut

Vazgeçmiyoruz!

2010’da Münevver Karabulut cinayetinden sonra kurulan ve 2012’de dernekleşen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kapatma davasına ilişkin konuşan Balkız, tepkisini paylaştı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan kapatma davasının dün gerçekleşmesi beklenen üçüncü duruşması, hakim mazereti sebebiyle 8 Şubat’a ertelendi. Çağlayan Adliyesi’nde, İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sürecine Mor Çatı, Uçan Süpürge ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonları gibi birçok kadın derneği destek veriyor.

Tartışmalı kapatma davasına dair konuşan son isim, Hataylı Akademisyen / Hukukçu Neval Oğan Balkız oldu. Balkız, kadınların yaşam hakkını savunan bir derneğin kapatılmasına tepki gösterdi ve bu konudaki paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Günde üç kadının hunharca öldürüldüğü bu ülkenin başkentinde, şeriatçılar ve mürteci kesimler hilafet devleti istiyor, kadın düşmanlığı yapıyor, laik-karma eğitime ve İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olduklarını haykırıyor, ama engellenmiyor ve bir şey yapılmıyor! Siyasette, kadının yaşamı, başını örtmesi kadar önemli olmuyor! Kadınların yaşam hakkını savunan Dernek ise kapatılmaya çalışılıyor! Susmuyoruz! Vazgeçmiyoruz!”

-GEREKÇE!-

Dernek hakkında, “kadın haklarını koruma kisvesi altında, aile mefhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı” iddiasıyla yapılan şikayetler gerekçe gösterilerek açılan davada, “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürüttüğü” iddiasıyla Derneğin feshi isteniyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2010’da Münevver Karabulut cinayetinden sonra kuruldu ve 2012’de dernekleşti. Türkiye’nin 76 ilinde faaliyetlerini sürdüren Dernek, kadın cinayetleri davalarını takip ediyor ve öldürülen kadınların aileleriyle dayanışma göstererek, kadınlara yönelik hak ihlallerine karşı kampanyalar düzenliyor.

Tamer Yazar