Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eleştirileri cevapladı…

“Siyaset üstü bir konu”

“Siyaset üstü bir konu”

Yayman: “Bu süreçte; bir kişinin tweet attığı, haber yaptığı ya da bir yorum yazdığı için hapse atılmadığını hep beraber gördük.”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren ve kamuoyunda “dezenformasyonla mücadele yasası” olarak bilinen düzenlemeyle ilgili olarak, muhalefetin, kanun çıkarılmadan önce ortaya koyduğu yaklaşımı eleştirdi. Yayman, AA muhabirine, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Türkiye için en önemli yasalardan biri olduğunu söyledi.

Kamuoyunda “dezenformasyonla mücadele yasası” olarak bilinen bu düzenlemenin, Türkiye’deki siyaset yapma biçimini de ortaya çıkardığını belirten Yayman, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bir anlamda bu yasa, muhalefetin turnusol kağıdı görevini gördü. Yasa çıkalı 4 aya yakın süre oldu. Dolayısıyla muhalefetin koparttığı yaygara, yaptığı karamsar yorumlara bakıldığı zaman, burada çok şükür gördük ki; ‘Türkiye’de deprem olacak’ diyen veya ‘Türkiye’de ekonomi kötüye gitti’ diyen, ‘Orman yangını olacak’ diyen, ekonomiyle ilgili, hayat pahalılığıyla ilgili bir problemi dile getiren ya da herhangi bir sorunu dile getiren bir kişiyle ilgili herhangi bir uygulamanın yapılmadığını gördük. Yani bir kişinin tweet attığı, haber yaptığı ya da bir yorum yazdığı için hapse atılmadığını hep beraber gördük.”

Dezenformasyon konusunu “siyaset üstü bir konu” şeklinde tanımlayan Yayman, Türkiye’nin, dünyada en fazla dezenformasyona uğrayan ülkelerin başında geldiğini ifade etti. AA