Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suavi: “Asıl Gaye Evvel Temmuz Ruhunu Canlı Tutmak”

Hataylıların çok sevdiği ünlü

Hataylıların çok sevdiği ünlü sanatçı Suavi, 6 Şubat depreminden sonra Hatay’ı hiç yalnız bırakmayan, Serinyol Mahallesi’nde kurduğu yerleşkeler ile depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışan bir aydın olarak aramızda ve içimizden biri.

16 Temmuz Pazar akşamı Evvel Temmuz Festivali kapsamında Serinyol’da vereceği konseri aynı gün Belen ve civarında çıkan orman yangınlarının güvenlik riski oluşturması üzerine, bölgede yaşanan olağanüstü gelişmeleri yakından takip ederek festival komitesiyle ortak bir karar eşliğinde 17 Temmuz Pazartesi gününe erteledi.

Erteleme sonrası görüşlerine başvurduğumuz ünlü sanatçı, gazetemiz muhabirine Hatay’da yaşanan son olağanüstü gelişmeleri, deprem ve yangın felaketlerinde sorumluluk anlayışıyla hassasiyet içinde bir yaklaşım sergilediklerini aktardı. Evvel Temmuz festivali kapsamında sadece Konser vermediklerini asıl amaçlarının binlerce yıldır bu yörenin bir geleneği olan Evvel temmuz ruhunu yaşatmak olduğunu söyledi.

Binlerce yıldır bu yörede bereketin sembolü olan Evvel Temmuz Bayramı’nın onlarca yıldır bir festival bünyesinde yaşatılmasının çok önemli olduğunu savunan sanatçı Suavi; “ işte biz de burada aslında insanları eğlendirmekten öte, kültür ve sanat ile harmanlayarak türkülerimizle şarkılarımızla bu geleneği, Evvel Temmuz kültürünü yaşatmak için buradayız “dedi. – Sinan Seyfittinoğlu