Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

90 STK Bir Araya Geldi

Güç Birliği İçin Adım

Güç Birliği İçin Adım Atıldı

6 Şubat depreminden sonra Hatay ilinde yaşanan büyük yıkım ve felaket sonrasında ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum örgütleri, dernekler, platformlar, kurumlar, vakıflar ve organizasyonlar bir araya gelerek ortak bir toplantı gerçekleştirdi.

90 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ya da gönüllüsü Antakya Organize Sanayi Bölgesi Ttoplantı Salonu’ndaki buluşmada görüş ve önerilerini paylaştı.

Toplantıda oluşan genel kanı Sivil Toplum Örgütlerinin aynı kulvardan ortak bir güç birliği sağlaması yönünde oldu. 90 Sivil Toplum Örgütü’ne daveti yapan Ayhan Kara Vakfı Başkanı ve Hatay Ortak Meselemiz Derneği Başkanı Ayhan Kara açılış konuşmasını yaptı.

Kara, deprem öncesinde faaliyet gösteren STK’lar ile depremden sonra oluşan platform ve derneklerin bir araya gelmesini amaçladıklarını ve Hatay’ın yeniden inşasında ortak bir söz birliğine sahip olmasını istediklerini söyledi.

Kara bu birlikteliğin asla siyasi bir yönü olmayacağını, hiçbir tarafa meyil edilmeyeceğini herkesin eşit söz hakkı olacağını ifade etti. Kara, yaptığı konuşmada 90 sivil toplum örgütünün oluşturacağı ortak komite ve komisyonlarda çalıştaylar yaparak 23 Temmuz Hatay’ın kurtuluş tarihinde bir deklerasyon yayınlamayı önerdi.

ÖZÇELİK: “Koşulsuz katkı vereceğiz”

Toplantıda söz alan Hatay Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik meslek odaları olarak Hatay’ı ilgilendiren her olumlu adıma koşulsuz destek vereceklerini söyledi.

Bugüne kadar çok sayıda toplantıya katıldıklarını ancak STK’ların güçbirliği yapması konusundaki yaklaşıma son derece sıcak baktıklarını ifade etti.

HAMURCU :” Hatay Afet Bölgesi İlan Edilmeli”

Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) dönem sözcüsü Yahya Hamurcu da söz alarak bu alandaki dağınıklığın giderilmesi açısından atılan bu adımı desteklediklerini, HAMOK olarak yaptıkları açıklama ile Hatay’ın acilen Afet bölgesi ilan edilmesine dair yaptıkları çağrıyı buradan da tekrarladığını açıkladı.

Bu çağrıya tüm STK, milletvekili ve Belediye Başkanının destek vermesi gerektiğini savundu.

SAYEK: “ Hatay Kurultayı Yapılmalı”

Toplantıya Arsuz ilçesinden katılan STK temsilcisi İskender Sayek de güç birliğinin çok önemli bir konu olduğunu 9 Temmuz tarihinde benzer bir toplantının istanbul’da 10 STK ve platform arasında gerçekleştiğini, bu çabaların ortaklaşması gerektiğini söyledi. Sayek; temel amacın dirençli bir kent yaratmak olduğunu savunduğu konuşmasında bu ortak çalışmaların Hatay’da yapılacak bir Kurultay’da değerlendirilmesini ve ortak bir metin etrafında buluşulması gerektiğini ifade etti. İskender Sayek “Hatay ile ilgili kararlar Hatay’da verilmelidir” dedi.

Toplantıda daha sonra çok sayıda konuşmacı söz alarak görüş ve önerilerini paylaştı. Katılımın yüksek olduğu toplantı gelemeyenler ve şehir dışında olanlar için de sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. – Sinan Seyfittinoğlu