Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Savaş’tan Muharrem Ayı Mesajı

İslam aleminde rahmeti ve

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol olan Muharrem ayını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş paylaştığı mesajla kutladı.

Başkan Savaş, Kardeşliğimiz, Birliğimiz ve Bereketimiz hep daim olsun diyerek tüm İslam alemine Muharrem ayının hayırlı olmasını diledi.

Muharrem Ayı Nedir?

Hicrî takvime göre, Zilhicce ayının son gecesini Muharrem ayının birinci gününe bağlayan zamandır. Muharrem ayı, Kur’an’da kıymet verilen dört aydan biri olarak bilinir.

Muharrem Arapça bir kelime olup, kelime kökü itibarıyla “haram”dan türemiştir. Sözcük karşılığı, haram olan, yasaklanan anlamındadır.Araplar, İslamiyet öncesi dönemde (Cahiliye döneminde) dahi, kabile yaşantısının bencilliklerinden kaçınarak, Arabi ilk ay olan “muharrem” ayında birbirlerine savaş açmak gibi “yasaklanan” fiillerden kaçınır ve uzaklaşırlarmış. Namaz kılıp oruç tutarlarmış.

Muharrem ayında Kur’an okumak ve anlamak, dinî eserlerden istifade etmek, zikir ve salavatla meşgul olmak da unutulmamalıdır.

Muharrem ayı içerisinde oruç tutmak ise, müstehabtır. Bu ayın başında, sonunda veya ortasında yani 13, 14, 15’inci günlerinde ya da 9, 10 veya 10 ve 11’inci günlerinde oruç tutulabilir. Muharrem ayının onuncu günü de Aşure günü olarak adlandırılır. Bu açıdan da önemi büyüktür. – Duygu Ertaş