Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akbelen’de 2 Günde 8000 Ağaç Kesildi!

Muğla Akbelen Ormanı’nda şafak

Muğla Akbelen Ormanı’nda şafak operasyonuyla başlayan ağaç kesimi, tüm hızıyla sürüyor. Bölge ile ilgili tüm gelişmeleri Antakya’da Youtube üzerinden iklim haberleri yapan tek medya kuruluşunda İklim haberleri program yapımcısı, İklim Gazetecisi Yasemin Mıstıkoğlu aktarıyor.
Mıstıkoğlu, Muğla’nın Akbelen ilçesine giderek ağaç kıyımı yapılmaması için direnen halka destek oluyor. 2 Günde 8000 ağacın kesildiğini ve kesilmeye devam edildiğinin altını çizerek durumun ciddiyetini ortaya koyan Mıstıkoğlu, herkesin bu mücadeleye ortak olması gerektiğini savundu.
İki avukat ile hafta içinde görüşen ve Muğla Akbelen için gelen “Madencilik Yapılabilir” bilir kişi raporu için bir hukuksal süreç olacağı bilgisini alan gazeteci Yasemin Mıstıkoğlu, sürecin öyle ilerlemediğini, şafak operasyonu ile ağaç kıyımına başlandığını üzülerek aktardı.
Mücadelede sadece ikizköylülerin değil farklı şehirlerden destek olan kişilerinde geldiğini ve sürece ortak olduğunu söyleyen Mıstıkoğlu, jandarma ekipleri ve tomanın vatandaşlara biber gazı ile müdahalesi ve soncunda ortaya çıkan yaralanmaları da aktararak bu yaşananları kınadığını belirtti.
Son alınan bilgileri gazetemiz ile paylaşan Mıstıkoğlu” Muğla Akbelen ilçesinde yaşanan ağaç kıyımının durdurulması için dün yeni bir dava açıldığını ve bugün saat 14.00’de Ikizköylüler ve Muğla Barosu’ndan avukatların Muğla İdare mahkemesi önünde basın açıklaması yaparak, toplumsal düzenin sağlanması ve ülkenin kaotik süreçlere evrilmemesi için yasaların uygulanmasını istediklerini ve açılan dava dosyasında acilen karar verilmesini talep edeceklerini” bildirdi. – Duygu Ertaş