Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu Görevlileri ve Emekliler için Zam Görüşmeleri Başladı

Bugün başlayan toplu sözleşme

Bugün başlayan toplu sözleşme görüşmeleri ile birlikte, önümüzdeki iki yılı kapsayan memur ve emekli maaşları ile sosyal haklarının belirlenmesi için müzakereler başlatıldı. Kamu görevlileri konfederasyonu ve 11 hizmet kurulu sendikası temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında toplandı.
Görüşmelerde, memur ve emekli kesimin 2024 ve 2025 yıllarındaki zam oranları için talep ve beklentiler önemli farklılıklar gösterdi. Memurların beklentisi 2024 yılı için yüzde 70, 2025 yılı için ise yüzde 40 zam iken, Memur-Sen’in talebi 2024-2025 yılları için yüzde 110 zam oldu.
Toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açılış konuşmasında Türk devletleri teşkilatı çatısı altında kurulan Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı’nın önemine değindi. Çalışma hayatı ve sendikal faaliyetlerde birlik ve beraberlik içinde olacaklarını belirten Bakan Işıkhan, müzakerelerin hayırlara vesile olmasını diledi.
Görüşmelerin ilerleyen aşamalarında kamu görevlileri ve emeklileri için 2024-2025 yıllarında geçerli olacak zam oranlarının netleşeceği ve kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. – Adil Yeşildağ –