Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de Çocuk Suç Oranlarında Artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılında güvenlik birimine gelen veya getirilen çocuklara ilişkin endişe verici istatistikleri açıkladı.Türkiye’de çocuk suça sürüklenme ve mağduriyet oranları, son yayınlanan istatistiklere göre dikkat çekici bir artış gösterdi. 2022 yılında güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olay sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 20,5 artarak 601 bin 754’e yükseldi.

Bu çarpıcı verilere göre, çocuk suça sürüklendirme vakaları da alarm verici bir şekilde artış gösterdi. 2021 yılında 132 bin 943 olan suça sürüklenen çocuk sayısı, 2022 yılında 206 bin 853’e yükseldi. Bu çocukların yüzde 37,8’ine yaralama, yüzde 25,2’sine hırsızlık, yüzde 4,5’ine uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçları isnat edildi.

Mağduriyet açısından bakıldığında ise 259 bin 106 çocuğun mağdur olduğu belirlendi. Bu mağduriyetlerin yüzde 89,8’i suç mağdurları, yüzde 10,1’i ise takibi gereken olay mağdurlarından oluştu. Suç mağdurlarının büyük bir kısmı yaralama, cinsel suçlar, aile düzenine karşı suçlar gibi kategorilere dahil edildi.TÜİK tarafından açıklanan istatistikler, çocukların güvenlik ve koruma ihtiyacının arttığını gösteriyor. Uzmanlar, bu verilerin daha fazla önlem alınması ve çocukların korunması için acil eylem gerektiğini vurguluyor.

Türkiye’nin geleceği olan çocukların korunması ve onların sağlıklı bir ortamda yetişmelerinin sağlanması, toplumun ortak sorumluluğudur. Bu endişe verici istatistikler, toplumun çocuklara yönelik daha fazla dikkat ve destek sağlaması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. – Adil Yeşildağ –