Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yakto Hayat Aşevi Destek Bekliyor

Defne ilçesi Gümüşgöze mahallesinde

Defne ilçesi Gümüşgöze mahallesinde (YAKTO) mahallenin girişken gönüllülerince oluşturulan ve depremin ilk günlerinden bu yana mahalle halkına hizmet veren YAKTO HAYAT AŞEVİ destek bekliyor. Gümüşgöze sağlık ocağının bahçesinde kurulan mutfakta her gün binlerce mahalle halkına kahvaltı ve yemek hizmeti veren Yakto hayat aşevinin bazı ihtiyaçları var. Sağlık ocağının çok hasarlı olduğunu ifade eden aşevi gönüllüleri hizmetlerine devam edebilmek için daha geniş bir alana taşınmak istiyor. Mahallede içinde çamaşırhanenin de olacağı bir alan tespit edildi. Ancak oraya yerleşebilmeleri için hayırseverlerden konteyner desteğine ihtiyaç duyuyorlar.

Tam bir dayanışma ile hizmet veren Yakto aşevinden Gümüşgöze civarındaki birçok mahalle sakini de yararlanıyor. Aşevinde yemekleri mahalle sakinlerinden ev hanımları yapıyor. Bugüne kadar AFAD dışında devletten destek görmediklerini Defne belediyesi ve HBB’nin YAKTO Aşevine bugüne kadar bir destekte bulunmadığı belirtildi.

Yakto Hayat aşevi mutfak sorumlusu Gökmen Karadağ “biz burada depremin ilk gününden itibaren gönüllüler ve mahalle sakinleriyle yöresel yemekler yaparak buradaki kültür ve dayanışmayı canlı tuttuk. Biz burada yemeklerimizi yaparken hem yöre halkının emeğini kullanıyoruz hem de baharatından sebzesine yağına kadar mahallelinin ürünlerini tercih ediyoruz. Gün geçtikçe buradan yararlanan halkın sayısı azalmıyor artıyor. Yani aşevine ihtiyaç şimdi eskisinden daha fazla. Bunun için daha iyi ve sağlıklı bir mutfak alanı belirledik. Kampımızı oraya taşıyacağız. Ancak orası için de konteyner ihtiyacını duyuyoruz. Buradan hayırseverlerimize ve iş insanlarımıza çağrı yapıyoruz. Gümüşgöze halkının yardım ve desteğe ihtiyacı var. Yakto aşevinin 1-2 yıl daha burada yöre halkına hizmet edebileceği uygun şartları yaratmak istiyoruz” dedi.

Gümüşgöze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı ve Yakto Hatay aşevinin kurucularından Mehmet Baklacı ise “ yakto hayat aşevi bugüne kadar bir çok hayırseverin ve gönüllünün katkısıyla kuruldu ve ayakta kaldı. Biz bu aşevinin etrafında bir hayat olsun istiyoruz. Buradaki ihtiyaçlar iki üç sene daha artarak devam edecek. Çok büyük bir badire yaşadık ve vu badirenin yaraları uzun sürede sarılacak. O açıdan dayanışma çok önemli. Bu aşevimizi yemek ve mutfak masrafından kurtarmamız lazım. Bunun için desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Buradan hayırseverlere ve iş insanlarımıza çağrı yapıyoruz. Burayı yaşatmak için desteğe ihtiyacımız var.” Açıklaması yaptı. – Sinan Seyfittinoğlu –