Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Çapında 56 Milyon Kişi Saç Dökülmesi İle Mücadele Ediyor

Dünya çapında 56 milyon

Dünya çapında 56 milyon insan, saç dökülmesi sorunuyla mücadele ediyor. Saç dökülmesi, The Hair Society’nin son verilerine göre özellikle erkekleri ve kadınları etkilemeye devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre, dünya genelinde 35 milyon erkek ve 21 milyon kadın, yoğun saç dökülmesi problemi ile karşı karşıya.

Erkekler arasında yapılan bir araştırma, her dört erkekten birinin 21 yaşından önce saçlarını kaybetmeye başladığını gösteriyor. Kadınların da benzer bir sorunla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Yüzde 50’si yaşamları boyunca saç dökülmesi yaşayan kadınlar, 50 yaşına gelmeden önce saçlarını kaybetme riskiyle karşılaşıyor.
Saç dökülmesinin birçok nedeni olduğu ifade ediliyor. Bunlar arasında genetik faktörler, hormonal değişimler, stres, beslenme bozuklukları, ilaç kullanımı ve çeşitli hastalıklar yer alıyor. Saç dökülmesi sorununun belirtileri arasında saç incelmesi, seyrelme, kırılma ve kopma bulunurken, ilerleyen durumlarda kellik görülebiliyor.
The Hair Society’nin verileri, saç dökülmesine karşı en kalıcı tedavi yönteminin saç ekimi olduğunu ortaya koyuyor. FUE (Follicular Unit Extraction), DHI (Direct Hair Implantation), Safir FUE ve Kök Hücre Tedavisi Destekli Saç Ekimi gibi yöntemler, saç dökülmesinin derecesine, saç tipine ve bireyin beklentilerine göre seçilebiliyor.
Art of Med Clinic Kurucusu Sadberk Karaduman, saç dökülmesinin yaygın bir sorun olduğuna dikkat çekerek, sorunun sebeplerini “genetik faktörler, hormonal değişimler, stres, beslenme bozuklukları, ilaç kullanımı ve çeşitli hastalıklar” olarak sıraladı. Karaduman ayrıca, saç ekiminin saç dökülmesi sorununa karşı en etkili çözüm olduğunu vurguladı.
Saç dökülmesi, günümüzde hem erkekleri hem de kadınları etkileyen ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar, saç sağlığının korunması ve saç dökülmesinin tedavi edilmesi için şunları öneriyor:

Sağlıklı saçlar, sağlıklı beslenme ile mümkün.
Yoga ve meditasyon yapın.
Saçlarınızı ılık suyla yıkayın.
Saçlarınızı ısıya ve zararlı kimyasallara karşı koruyun.
Saç derinize masaj yapın.
Saç stilinizi değiştirerek koparak dökülme ile savaşabilirsiniz.
Saç tipinize özel ürünleri kullanın.