Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Savaş destek çağrısını yineledi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı televizyon programında 6 Şubat depreminin ardından Hatay’ın son durumu hakkında bilgi verdi ve destek çağrısında bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı televizyon programında 6 Şubat depreminin ardından Hatay’ın son durumu hakkında bilgi verdi ve destek çağrısında bulundu. Savaş, depremin üzerinden altı ay geçtiğini ve Hataylı vatandaşların yaralarını sarmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Savaş, depremin hemen sonrasında hem yurtiçi hem de yurtdışından özellikle gıda konusunda büyük destek aldıklarını belirterek, ancak zamanla bu yardımların azalmaya başladığını dile getirdi. Hatay’ın kalıcı sorunlarının da çözülmesi gerektiğini vurgulayan Savaş, özellikle okul, konut ve iş yerlerine olan ihtiyacın büyük olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptıkları olumlu görüşmeler neticesinde 30 bin 749 bina için ihaleye çıkıldığını açıklayan Savaş, ayrıca Hatay’da 220 bin konut yapılması gerektiğini, bu projenin tamamlanmasının mümkün olmadığını ancak bir yerden başlamak gerektiğini ifade etti. Geçici iş yerleri ve okulların açılabilmesi için çalışmaların başladığını aktardı.

Hatay’ın daha sağlam ve sağlıklı bir yapıya kavuşması için çalışmaların yapıldığını belirten Savaş, kötü zeminlerde inşaata izin verilmemesi, inşaat katsayılarının azaltılması ve sert zeminlerde yapılanmanın desteklenmesi için bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Depremin etkisi ve yerinde ayrıştırma nedeniyle Hatay’ın altyapısının ciddi hasar aldığını aktaran Savaş, altyapı sorunlarını gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Savaş, Hatay’daki bütün kurumlarının depremin yol açtığı sıkıntıların giderilmesi için hükümet ve diğer kurumların desteğini beklediğini söyledi.

Hatay’da yaşayan esnaftan iş adamlarına, sanatkarlardan kamu kurumlarına kadar herkesin zor durumda olduğunu ifade eden Savaş, Hatay’ın “Afet Bölgesi” ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Savaş, konuşmasının devamında depremin Türkiye genelinde bir uyarı olduğunu ve diğer illerin de benzer afetlerle karşılaşabileceğini ifade ederek, Afet Bakanlığı’nın kurulması ve riskli bölgelerin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Hatay’ın daha sağlam ve güvenli bir geleceğe kavuşması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Savaş, siyasetin şu anki durumda ikinci planda olması gerektiğini ve şehrin yeniden ayağa kaldırılması için birlikte çalışılması gerektiğini belirtti.

Savaş, konuşmasını, “Depremi unutmayalım, unutturmayalım. Gelecek nesillere sağlıklı şehirler bırakmak için hükümetin bir an önce önlem alması lazım” şeklinde tamamladı.