Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atahan: “İlçe seçimleri tüzüğe aykırı yapılıyor”

14 Mayıs seçimlerinde CHP’den

14 Mayıs seçimlerinde CHP’den Milletvekili adayı olan Hatay Barosu genç Avukatlarından Bekir Atahan CHP ilçe kongreleri ve delege seçimlerinin tüzüğe aykırı ve “ kapalı devre” yapıldığını ifade ederek delegelerin masa başında belirlendiğini iddia etti.

Avukat Atahan; “son altı ayda üye aidatlarını düzenli ödeyan ve yılda en az 1 parti eğitimi almış üyelere seçme hakkının verilmesini önererek şu açıklamayı yaptı: “CHP’de maalesef birçok ilçe kongreleri tüzüğe aykırı şekilde yapılıyor. Büyükşehirlerdeki süreçleri takip ediyorum, nerede hangi saatlerde mahalle delege seçimleri yapılacağı sosyal medya hesaplarında duyuruluyor. Hatay’da sadece seçim öncesinde seçim gününü öğreniyoruz.

Bu sistem doğru değil. Delege seçimleri seçimle değil, maalesef masa başında yazılıyor ve seçim “yapılmış” gibi gösteriliyor. Partiye karşı sorumluluklarını yerine getiren tüm üyelere seçme hakkı tanınmalı. Delegelik sistemi kaldırılmalı. İl-ilçe başkanı gücünü delegeden değil, tabandan, yani toplumdan almalı.

Bugün mevcut sistemde dışarıdan birinin ilçe il başkanı adayı olma ihtimali yok. Sistem kapalı devre çalışıyor. Yapılacak tüzük değişikliği ile bunun düzeltilmesi gerekir. Delege odaklı değil, üye tabanlı ve başarı odaklı bir sistem getirilmeli.

Benim somut teklifim; “son 6 ayda üye aidatlarını düzenli ödeyen ve yılda en az 1 parti eğitimi almış üyelere” seçme hakkı verilmesi şeklindedir.” – Sinan Seyfittinoğlu –