Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Tekin’e SODİMER desteği

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen bir toplantıda medya temsilcileriyle bir araya gelerek eğitim gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen bir toplantıda medya temsilcileriyle bir araya gelerek eğitim gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Bakan Tekin, öğrencileri çağın gerektirdiği becerilerle donatmayı hedeflediklerini ve sağlam köprüler kurarak eğitimin niteliğini artırmanın amaçlandığını vurguladı.

Toplantıda öne çıkan başlıklar arasında liselerdeki açık liselere geçişin zorlaştırılması, devamsızlık ve sınıf tekrarı konuları ile deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik telafi programları yer aldı. Bakan Tekin, liselerdeki açık liselere geçişin pandemi ve deprem gibi olağanüstü koşullar nedeniyle arttığını belirtti ve bu konuda mevzuat değişiklikleri ve tedbirler alınacağını açıkladı. Ayrıca, Kovid-19 salgını döneminde elektronik sınavların yüz yüze gerçekleştirileceğini duyurdu.

Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda ise Bakan Tekin, eğitim öğretim yılının sonunda liselerde devamsızlık affının olmayacağını ve sınıf tekrarının mümkün olacağını belirtti. Bu adımların öğrencilerin daha disiplinli bir eğitim süreci geçirmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik olarak da yaz aylarında isteğe bağlı telafi programları düzenlendiği ve 11 ilde zorunlu telafi programının uygulanacağı açıklandı. Aynı zamanda depremzede öğrencilere LGS yerleştirmeleri için Türkiye genelinde okullarda kontenjanlar oluşturulması planlanıyor.

Özel okulların servis ve yemek ücretleri konusunda da Bakanlık olarak derneklerle görüşmelerin sürdüğünü ve ücretlerin denetleneceğini belirten Bakan Tekin, özel okullarda çalışan öğretmenlerin ücretlerinin yakından takip edileceğini vurguladı.

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Milli Eğitim Bakanı Tekin’in açıklamalarını desteklediğini belirterek, “Birkaç yıl önce açık lise öğrenci sayısı 150-200 bin iken bir anda 1,5 milyon öğrenciye yükselmiş. Öğrenciler sınava hazırlanmak için kendilerine bu şekilde sınava hazırlık zamanı oluşturmaktalar. Açık lise formatı farklı bir formattır. Özellikle çalışan gençler için hazırlanmış programlardır. Ama bir bakıyoruz sınava hazırlanmak için öğrenciler böyle bir yol deniyorlar. Öğrencilerin hem açık liseden diploma alıp hem de ruhsatsız yerlerden de sınava hazırlık adı altında ders aldığını görüyoruz. Veliler böylesi uygulamalarda sadece çocukların değil okullarının da görüşlerini alarak karar vermelidirler. Eskiden sahte raporlarla devamsızlık yapıyorlardı. Yapılan açıklamalar okulları ve eğitimcileri mutlu etmiştir. Çünkü okulun ciddiyeti ve zorlayıcılığı pedagojide çok değerlidir. Bunun yanında disiplin kurullarının işletilmesi ve buna dönük bazı uygulamaların geri getirilmesini de öneriyorum” dedi.

Bakan Tekin, ayrıca öğretmenlerin talepleri doğrultusunda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun kapsamlı bir şekilde ele alınabileceğini ve yeni eğitim öğretim yılının sorunsuz başlaması için planlamaların yapıldığını sözlerine ekledi. – Meriç Demiray –