Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5 soru,1 yanıt!.. Kapsamlı bir çalışma yapılacaktır…

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, kapatılan Hatay havalimanı ile ilgili 5 soru sordu, Bakan URALOĞLU 5 soruya “Kapsamlı bir çalışma yapılacaktır” cümleli tek yanıt verdi.

Milletvekillerinin soru önergelerinde sorular alt alta sıralanır ve ilgili Bakan’dan her soruya ayrı ayrı yanıtlar beklenir.. Uygulama bugüne kadar böyle idi..
İlk kez bunun dışına çıkıldı ve Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay milletvekili KARA’nın önergesindeki 5 soruya cevaben “Kapsamlı bir çalışma yapılacaktır ”şeklinde ucu açık tek cümleli yanıt verdi.
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay Havalimanı’nın onarımı ve bu konuda ilettiği soru önergesine verilen cevap hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu.
Hatay havalimanı ile ilgili sorulara cevap alamadıklarını söyleyen Hatay CHP Milletvekili Nermin Yıldırım kara, ”Son durumu en yetkili mercii olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na sorduk ama aldığımız cevapta hiçbir aydınlatıcı nokta bulamadık” açıklaması yaptı.

En azından tamirat sürecine dair kamuoyunun düzgün şekilde bilgilendirmesi gerektiğini ifade eden Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım kara şunları kaydetti:

“27 Temmuz 2023 tarihinde hem yurttaşlarımızın mağduriyetini hem de Hatay’ın havayolu bağlantısının önemini göz önünde bulundurarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na beş adet soru sorduk. Genel hatları itibariyle; bir önceki bakan Adil Karaismailoğlu’nun ‘hızlıca onardık’ beyanını, önce mayıs sonra haziran ayının tamirat için işaret edilmesini, tamiratın hangi aşamada olduğunu, geçici çözüm ve tedbirlerini ve bilet satışlarının neden devam ettiğini öğrenmek ve kamuoyunu aydınlatmak istedik. Ancak, bakan tarafından önergemize verilen cevap, yalnızca ‘kapsamlı bir çalışma yapılacaktır’ ifadesinden ibaret olup hiçbir soru işaretini aydınlatmadı. Gördüğümüz üzere Hatay Havalimanı’nın ne zaman tamamlanacağı ve yurttaşların hizmetine açılacağı konusunda şeffaf olmayan bir süreç ve belirsizlik söz konudur.” – Adil Yeşildağ-