Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sulak Alan ilan edilen Mileyha enkaz altında

“Canlılar ve doğa için kıymetli olan bu alana kim ve neden moloz döküm izni verdi? Merak ediyoruz. Böylesi bir alanın moloz dökme sahası olarak seçilmesi, ne akla ne de vicdana sığar”

"Canlılar ve doğa için

İlimiz Samandağ’da deniz kenarındaki MİLLEYHA adıyla bilinen yer geçen yıl siyasetçiler yerel yöneticilerin girişimi ile SULAK ALAN olarak ilan edildi

Bu karara öncülük edenler arasında Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile bölge siyasetçileri çevrecileri ile diğer yetkililer vardı.

Samandağ’da “Abu Diren” adıyla bilinen Yusuf Aslan, ortada bir çelişki olduğunun altını çizdiği paylaşımında ilginç görüşler ortaya attı. İşte o görüşler: “Milleyha’daki molozun sorumlusu Samandağ belediyesi mi hükümet mi? Demeçler arka arkaya; kimse yanaşmıyor korumaya

İlçemiz Samandağ’ da bulunan Milleyha Sulak Alanı, Türkiye’nin en önemli kuş göç yolu ve kuş gözlem noktalarından biri.

Göçmen kuşlar yol güzergahı üzerinde bulunan Hatay’da 281 kuş türünü bünyesinde barındıran Samandağ Milleyha kuş cenneti ‘Mahalli Öneme Haiz Sulak Alan’ ilan edilmişti.

Depremin ardından ortaya çıkan molozların döküldüğü alan haline gelen Milleyha ile ilgili yapılan açıklamalar kafaları karıştırdı.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından Yeni Mahalle (Liman) Boğaz yolunda izinsiz moloz dökümü yapan firmaya müdahale edildiği paylaşımı yapılmıştı. Ve hatta Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın Samandağlı vatandaşların moloz döküm sahaları ile ilgili mağduriyetlerine ilk günden beri sessiz kalmadığı her fırsatta bu döküm sahalarının yerlerini ve eleştirdiği ve her zaman halkının haklı isyanına destek verdiği vurgulanarak bazı haberler yapılmıştı.

Geçtiğimiz aylarda Halk TV ‘ de yayımlanan bir programa katılan Belediye Başkanı Eryılmaz, moloz döküm sahalarıyla ilgili hem yerinin doğru olmadığı hem de döküm sahasında yapılan yanlış uygulamaların kabul edilemeyeceğini ve bunun için de hiçbir şekilde fikrinin alınmadığını da belirtmişti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın Samandağ’a gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Muhtarlarla yaptığı toplantıda, ardından da Tekebaşı Mahallesini ziyareti sırasında yöneltilen Milleyha’ ya dükülen molozlarla ilgili sorulara “Milleyha’ ya molozlar dökülmüş bunu asla kabul etmiyoruz. Milleyha Kırmızı Çizgimizdir.” diyerek cevap verdi.

Konuşmasının devamında Ak Parti Milletvekili Yayman, “Milleyha’ yı ben kendim sulak alan ilan ettirdim. Fakat burada maalesef yerel belediye ve Hatay Büyükşehir Belediyesi buraya sahip çıkmadığı için, orayı koruma altına almadığı için insanlar molozları götürüp oraya döküyorlar. Buna duyarsız kalan kimse onları kınıyorum. Yerel yönetimleri kınıyorum. Orada kuşlar, balıklar, kamışlar var. Burası sadece Samandağ’ın değil Hatay’ın bir değeridir. Bu değerin yok edilmesini asla istemiyoruz.” dedi.

Milleyha, Türkiye’de kayıt altına alınan 231 bitki, 387 kuş, 24 kelebek, 12 sürüngen, altı memeli, üç kurbağa türüne ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en önemli kuş göç rotalarının birinin üzerinde olduğu için, göçmen kuşların dinlenip beslendiği, önemli bir bölge.

Peki böylesi kıymetli bir alana kim ve neden moloz döküm izni verdi? Merak ediyoruz.

Böylesi bir alanın moloz dökme sahası olarak seçilmesi, ne akla ne de vicdana sığar,”

Paylaşım böyle..

Peki Milleyha sulak alana sahip çıkacak olan kim?

-Hatay Büyükşehir belediyesi mi?

-Samandağ belediyesi mi?

-Bakanlık mı?

-Kaymakamlık mı?

– Yusuf Cemil Karaçay –