Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kararlı

Hatay Havaalanını yeniden yapacağız, ama yine aynı yere, zira İskenderun dahil Hatay’da başka uygun yer yok..

Hatay Havaalanını yeniden yapacağız,

Bakan URALOĞLU, ”Yine Amik ovası yeri doğru mu?” sorusuna cevaben de: ”Rize, Ordu ve Giresun’daki havaalanı yaklaşımıyla denizin içerisine nasıl yapmışsak burada da Amik Gölü’nün içerisine aynı mantıkla yapacağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, onarım için kapatılan Hatay Havalimanı ile ilgili açıklamalarında önemli mesajlar verdi.

Bakan  URALOĞLU,Hatay Havalimanı ihalesini hızlı şekilde tamamlamak suretiyle havaalanını yeniden yapacaklarının altını çizdikten sonra şunları söyledi:

“”Hatay Havaalanı’na şu an boş uçaklar iniyor, dolu uçaklar kalkabiliyor. Biz Projemizi yaptık. Şimdi hızlıca ihalesini yapıp havaalanını yeniden yapacağız. Aynı yere yapacağız maalesef. Çünkü başka bir yer yok orada. Havaalanı yapılabilecek yakın civarda İskenderun dahil başka bir yer yok. Ama ya ben bunu tecrübe ettik niye bir daha deniyoruz derseniz şöyle bir örnek vereyim. Artık yaklaşım olarak Rize’deki ve Ordu Giresun’daki havaalanı yaklaşımıyla denizin içerisine nasıl yapmışsak burada da Amik Gölü’nün içerisine aynı mantıkla yapacağız.” – Adil Yeşildağ –