Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatimoğulları’ndan çevre kirliliği çağrısı

Yeşil Sol Parti Adana

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Hatay’da ki artan hava ve çevre sorunları ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sorular sordu. Hatimoğulları yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“ -Dünya Sağlık Örgütü hava kalitesi kılavuzuyla uyumlu şekilde hava kirleticilerini sınırlamak için gerekli yasalar çıkartmak ve ödünsüz uygulamak Bakanlığınızın birincil görevi değil midir?
-Tüm deprem bölgesindeki hava kalitesi izleme istasyonlarının bir an önce devreye alınması sağlanacak mıdır?
– Bölgedeki tüm istasyonlarda PM2.5 parametresinin ölçümüne zaman kaybetmeksizin başlanacak mıdır?
– İstasyonlardan elde edilen verileri içeren hava kalitesi durumu ve raporlar sürekli ve eksiksiz olarak yayınlanacak mıdır?
– Meteorolojik gelişmeleri de dahil eden bir modelleme çalışması ile enkazlardan kaynaklı tozun yerleşim alanları üzerinde dağılımının tespit edilmesi, enkaz depolama alanları ve yerleşim alanlarının bu modelleme sonuçlarından yararlanarak konumlandırılması sağlanacak mıdır?
– Yıkımlar bir plan dahilinde ve çalışanlar dışındaki insanlar yıkım alanından uzaklaştırılarak mı yapılmaktadır?
– Yıkım, enkaz transferi ve enkaz depolama alanlarında boşaltılması esnasında sulama neden yapılmamaktadır? Taşıyıcı kamyonların üstünün seyir halinde tozumayı önlemek için kapatılması sağlanmakta mıdır? Bunların denetimi yapılmakta mıdır?
– Çalışanların mutlaka koruyucu ekipman ile donatılması ve bu ekipmanların kullanımının zorunlu hale getirilmesi sağlanacak mıdır?” – Adil Yeşildağ-