Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında depremzedeye “bedava konut” tartışması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yoluyla katıldığı  Hatay’da düzenlenen deprem konutları temel atma törenindeki CHP’yi kastederek  “Deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmadık. Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü verenler, Hatay’ın ve diğer deprem şehirlerinin yolunu unuttu.” sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan sert yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Erdoğan 7Depremzedelere ‘bedava ev’ sözü verenler, hem sözlerini hem de Hatay’la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu” demiş. İktidar ile muhalefet arasındaki farkı bilmeyen, gerçeklerle bağını koparmış bu kişi iyi okusun. Depremzedelere “ücretsiz konut” sözümüz, bir vaatten öte, anayasal zorunluluktur. İktidara gelseydik, bu sorumluluğumuzu yerine getirecektik. Ancak kendisi anayasayı tanımayan bir kişi olduğu için, bunu bilmemesi normal. İkincisi de Cumhuriyet Halk Partisi, milletle el ele vermiş bir siyasi partidir; oy verene değil, ihtiyaç duyana koşar”. diye yazdı

CHP lideri Grup başkanvekili ve Miletvekillerinin Hatay’da depremzedelerin sorunlarını dinlerken görülen bir de fotoğraf paylaştı.