Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de Eğitim Giderleri Yükseliyor: Veliler Endişeli

Türkiye’nin dört bir yanındaki

Türkiye’nin dört bir yanındaki milyonlarca öğrenci, 11 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim dönemine başlamaya hazırlanıyor. Okulların kapılarını açmasıyla birlikte öğrenciler, yeni öğretmenlerle tanışacakları, derslerine başlayacakları ve arkadaşlarıyla buluşacakları için tatlı bir heyecan içindeler.

Ancak, eğitim döneminin başlaması sadece öğrencileri değil, aynı zamanda velileri de endişelendiriyor.

Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından yapılan bir araştırma, bir öğrencinin okula başlama giderlerinin geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde arttığını ortaya koydu. Bu artış, ailelerin cüzdanlarını ciddi şekilde etkiliyor.

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilkokul 1. sınıfa başlayan bir öğrencinin zorunlu ihtiyaçlarının geçen yıl 2 bin 840 TL olduğunu ancak bu yıl bu miktarın 7 bin 310 TL’ye yükseldiğini belirtti. Ortaokula başlayacak bir öğrencinin giderleri 8 bin 125 TL’ye çıkarken, liseye başlayacak bir öğrencinin zorunlu ihtiyaçlarının ise geçen yıl 3 bin 270 TL iken bu yıl 7 bin 875 TL olduğunu ifade etti.

Sönmez, açıklamasının devamında ise, “Asgari ücretle çalışan velilerin çocuklarının eğitim giderlerini karşılayabilmesinin olanağı kalmadı. Yaşadığımız enflasyonist ortamda her geçen gün zamların yaşanması, toplumun temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiş olması eğitimi de kaosa sürükleyecek durumdadır” ifadelerini kullandı.