Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çocukların yüzlerini güldürdü

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın Antakya ilçesinde düzenlenen Sokak Oyunları Şenliği ile afetzedelerin yaralarına neşe ve moral katmaya devam ediyor. Yüzyılın felaketini yaşayan çocuklar, bu özel etkinlik sayesinde depremin yıkıcı etkilerinden bir süreliğine uzaklaşıp, oyunla dolu günler yaşama fırsatı buldular.

Hatay’da 2000 konteynerden oluşan yaşam alanları ve seyyar tuvaletler kurarak, acil yardımın hızla desteklenmesini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede insanlara maddi yardımın ötesinde duygusal destek sunmayı hedefliyor. Özellikle depremin çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Sokak Oyunları Şenliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlendi. Eğitimciler ve gönüllülerden oluşan bir ekip, konteyner kentlerde yaşayan çocuklarla buluştu. Etkinlik unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları hem öğretildi hem oynandı. Üç gün boyunca devam eden etkinlik, çocukların bir araya gelerek oyunlar oynayarak depremin acı izlerinden uzaklaşmalarına yardımcı oldu.

Bir vatandaşımız, etkinliği şu sözlerle değerlendirdi: “Afetzedeler olarak sadece maddi olarak destekler yetmiyor, çocuklarımızın duygusal ve psikolojik desteğe de ihtiyaçları var. Bu Sokak Oyunları Şenliği gibi etkinlikler, büyümenin ahlaki öğrenmelerine ve çocukluklarını yaşamalarına katkı sağlıyor. Etkinlik için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” -Adil Yeşildağ-