Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suavi son sözü söyledi: “Eryılmaz ile dayanışmayı kesiyoruz”

Samandağ Belediye Başkanı Refik

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın Sanatçı Suavi’nin Serinyol Mahallesi’nde yapımını üstlendiği konteyner kentte bulunan bazı konteynerlerın Samandağ Belediyesi ve Samandağ halkına verilmediği, hizmetin Suavi tarafından engellediği yönündeki iddiaları üzerine başlayan tartışmada sevilen sanatçı Suavi; bu açıklamalarından dolayı başkan Refik Eryılmaz ve muhataplarını kınadığını ifade ederek “Sizlere karşı güvenimiz sarsıldığı için, uzlaşma kültürünü tercih etmediğiniz için, kaba ve provokatif bir yönteme başvurduğunuz için biz; Size iyi niyetimizle verdiğimiz iki konteynerin ardından sizinle dayanışmayı keserek; Samandağ’daki mağdur halka verilmek üzere Samandağ’da faaliyet yürüten iki dost derneği Samandağ Eğitim -Vefa-Anlayış Derneği (SEVADER ) ile Hatay Deprem Dayanışma Derneği’ni tercih ettik ve ‘projemizin dışına çıkarak’ hibe kararı verilen o sınırlı sayıdaki konteyneri bu derneklere teslim etme kararı aldık ve uygulamaktayız.” Dedi.

Suavi’yi son derece üzen ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından gündeme getirilen Suavi’nin Samandağ halkına hizmetleri engellediği yönündeki iddialar karşısında son kez bir açıklama yaptığını belirten Suavi; “Refik Eryılmaz ve mahiyetindeki bazı kişiler tarafından farklı aralıklarla yapılan ve doğrudan şahsımı hedef alan mesnetsiz ve asılsız açıklamaları nedeniyle, bu konunun tüm muhataplarını bir kere daha kınıyorum! Dilleri ve tavırlarıyla şiddetten beslenen bu üslubu bir yerlerden tanıyorum ve asla korkmadığımızı da belirtmek istiyorum.” Açıklaması yaptı.

Samandağ belediye başkanı Refik Eryılmaz’ın kamuoyunu ve Samandağ halkını da çok şaşırtan ve üzen bu açıklamaları üzerine Sanatçı Suavi son kez konuyla ilgili bir açıklama yaparak “hukuki hakları saklı kalmak” kaydıyla şöyle dedi:
“Serinyol da kurmakta olduğumuz ikinci konteyner yerleşkemize ait konteynerlerden hak talep etmek ve bunların benim tarafımdan Samandağ halkına verilmediğini, engellendiğini yaymak, ucuz ve popülist bir tavırdır ve kesinlikle doğru da değildir.

Doğrudan muhatabı ve yetkililerinden birisi olduğum ve yaklaşık altı aydır üzerinde çalıştığımız bu projenin hiç bir aşamasında, Refik başkanın ve Samandağ halkının adı geçmemiştir.

Çoklu bileşenleri olan ve tüm hukuki hakları kaleme alınmış bu protokol ilgili taraflarca aylar öncesinden imzalanmış ve çerçevesi çizilerek süreç başlatılmıştır.

Projemizi bitirme aşamasına geldiğimiz bu günlerde koparılan bu asılsız yaygarayla ise tam olarak neyin amaçlandığının yorumunu sizlere bırakıyoruz.

Refik Başkan, bazı ortamlarda ‘Samandağ halkının hakkını yedirmeyeceğim’ diyor..,

Oysa kendisi de çok iyi biliyor.., biz hak yemiyoruz, tam tersine hakkımızı yedirmeyeceğimiz gibi, bundan böyle, az da olsa yardımımızı “Samandağlı dost Dernekler” üzerinden yapıyoruz.

Siz bu konuda bile “neden sizden vaz geçerek bu dernekleri tercih ettiğimizi sorguluyorsunuz” ve adeta derdinizin bir bütün olarak Samandağ halkı olmadığını ilan ediyorsunuz.

Refik Başkan;

bizler bu tuzağa düşmeyecek ve bu oyuna gelmeyeceğiz.

Sizlere karşı güvenimiz sarsıldığı için, uzlaşma kültürünü tercih etmediğiniz için, kaba ve provokatif bir yönteme başvurduğunuz için biz;

Size iyi niyetimizle verdiğimiz iki konteynerin ardından sizinle dayanışmayı keserek.., Samandağ’daki mağdur halka verilmek üzere Samandağ’da faaliyet yürüten iki dost derneği Samandağ Eğitim -Vefa-Anlayış Derneği (SEVADER ) ile Hatay Deprem Dayanışma Derneği’ni tercih ettik ve projemizin dışına çıkarak hibe kararı verilen o sınırlı sayıdaki konteyneri o derneklere teslim etme kararı aldık ve uygulamaktayız.

Son söz olarak; Refik Başkan; tüm hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, sizleri iddialarınızı kanıtlamaya davet ediyor “savcılık yolunun” açık olduğunu hatırlatarak, yol açıklığı diliyoruz.”

Başkan Refik Eryılmaz açıklamalarıyla dikkat çekti. (Sinan Seyfettinoğlu)