Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya: Trafiği sıkıntılı Honda Kavşağı için isim önerileri buldu

Bir dönem Antakya Ticaret

Bir dönem Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan inşaat mühendisi Eşref Özkaya, deprem sonrası ilginç paylaşımlarına bir yenisini ekledi. 

ÖZKAYA, Antakya çıkışı Honda kavşağında yıllardır yaşanan trafik rezaletini adlandırdı. Çok sayıda kişinin paylaşacağını umduğumuz ÖZKAYA’nın değerlendirmesi şöyle:
Antakya Honda Kavşağı için yeni isim önerilerim:
* Dert Kavşağı
* Çile Kavşağı
* Kaos Kavşağı
* Rezalet Kavşağı
* Eziyet Kavşağı
* İşkence Kavşağı
* Utanç Kavşağı
Bu keşmekeşe çare üretmeden izlemek milli servete ihanettir!”

Depremde kentten çıkanlar perişan, kalanlar işsiz
Sosyal medya hesabındaki ilginç paylaşımlarıyla dikkat çeken İnşaat mühendisi Eşref Özkaya, 6 Şubat depremiyle birlikte Hatay dışına çıkmak zorunda kalanların perişanlık, kalanların ise işsizlik içinde kaldıklarının altını çizdiği paylaşımında şöyle dedi:
“Aradan 7,5 Ay Geçti…
Hani bir yılda deprem bölgeleri ayağa kalkacaktı, hani hiç kimse mağdur olmayacaktı, depremzedelerin malı gitti, eşyası gitti bir şeyleri kalmadı ve çaresizlikten başka şehirlere gurbete gitmek zorunda kaldı…
Depremzedeler çok zor geçiniyor, şehir dışına çıkanlar için kiralar uçmuş, en düşük kira 15 bin TL olmuş ama verilen kira ev sahiplerine 5.000 TL kiracıya ise 3.000 TL. Depremden şehir dışına çıkanlar perişan, memleketinde kalanlar ise işsiz, çaresiz konteynerde yaşamaya çalışıyor, hala çadırda kalanlar var.
Medeniyet şehrimiz Antakya’da İş yok, elektrik yok, su yok, alt yapı yok, okullar yok, birkaç yer hariç yaşam alanı yok, enkazların çoğu duruyor, şehrin her tarafı toz, toprak, çöplük içinde, tarihi yerler harabe içinde, çarşı çöplük içinde ve bakımsız… Şehir kaderine terkedilmiş, belediyeler çalışmıyor ve hizmet için gayret etmiyor, milletvekilleri de ortada yok…
Herkes memleketine dönmek istiyor ama dönemiyor, evler ne zaman yapılacak ne zaman teslim edilecek yerinde dönüşüm yapılacak dendi hala başlanmadı.
Verilen hibe ile daire maliyeti arasında çok fark var, verilecek olan 500 bin TL hibe 500 bin TL kredi. İnşaat maliyet ise 2,5 milyon TL’Yİ geçiyor. Depremzedeler bu bedeli nasıl ödeyecek?
Hibeler yükseltilmeli ve gereken en büyük yardımlar yapılmalıdır. Bunun yanında deprem bölgesinde yerinde dönüşüm ne zaman başlayacak? Bu da belli değil…
Deprem öncesi bankalara borçlanan ve çalışarak ödeme üzerine plan yapan depremzede 7,5 aydır işsiz güçsüz ve beş parasız. Hangi mucize eseri cepler dolacak da bu borçlar kapanacak.
Bunların yanında, Deprem bölgesinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Ayakta kalan yerler ya hasarsız ya az hasarlı ya da orta hasarlı. Bunlar tekrar gözden geçirilmeli ve orta hasardan az hasara indirgenmesi gereken yapılar mahkemesiz çözülüp milli servete kazandırılmalıdır…
Aradan 7,5 ay geçti ve kış kapıda…
Destek nerede? Antakya halkı çok mağdur çaresiz evlerini yuvalarını çok özledi, hasret kaldı…
ve 7,5 ayda bi̇zden geri̇ye kalanlar:

kaybedi̇len canlar,

cenazesi̇ bulunamayan i̇nsanlar,

harabe bi̇r antakya,

dağilmiş hayatlar,

i̇şsi̇z ana babalar,

sokakta kalanlar,

pahalilik,

yokluk,

sefalet,

terk edi̇lmi̇şli̇k,

umutsuzluk,

endi̇şe,

sağlik sorunlari…

sonuçta;

sahi̇psi̇z hatay,

başiboş hatay,

yeti̇m hatay,

mazlum hatay,

kismetsi̇z hatay,

tali̇hsi̇z hatay,

zavalli bi̇r hatay… – Yusuf Cemil Karaçay-