Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Masatlı’dan kandil mesajı var

Hatay Valisi Mustafa Masatlı,

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İslam alemi için büyük önem arz eden günlerden birisi olan Mevlid Kandili için bir mesaj yayımladı. Masatlı, Mevlid Kandili’ni birlik ve beraberlik içinde idrak etmenin mutluluğunu ve şükrünü yaşadağını aktarırken Hatay’ımızın bu mübarek gecede yeniden ayağa kalkarak eski güzel günlerine kavuşmasını diledi. Masatlı’nın kandil mesajı şöyle: “Yüce Rabbimizin, âlemlere rahmet olarak gönderdiği ve Ümmeti olmakla şereflendiğimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde idrak ediyor oluşumuzun huzuru, mutluluğu ve şükrü içerisindeyiz.
Sevgili Peygamberimiz; İnsanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, her türlü zulmün pervasızca uygulandığı, İyiyle kötünün ayırt edilemediği Cahiliye Dönemi’nde, bütün insanlığa rahmet olarak gönderilmiş ve bu doğum; insanlığı, içinde bulunduğu zulmetten çıkaracak büyük bir müjdedir.
Mevlid Kandili, Sevgili Peygamberimizin hayatını daha derinden anlamaya çalışmak, onun merhametini, sabrını, adaletini ve sevgisini örnek almak, onun yolunda yürüyerek insanlığa hizmet etmek ve iyilikleri yaymak şuurunu kazanabilmemiz için bizlere bir fırsat sunar. Çağımızın hengamesi içerisinde, ruhen yenilenme vaktidir bu kutlu zaman.Yüce Peygamberimizi, ne zaman ki çok iyi anlayıp onun hayatındaki güzellikleri, yaşantımıza ve sosyal hayata geçirebilirsek her bakımdan huzurlu ve mutlu toplumu ancak o zaman inşa etmiş oluruz. O, sadece bir insan değil, aynı zamanda muhteşem bir örnek, büyük bir lider ve kusursuz bir rehberdir.
İslâm dünyasının birlik beraberliğini, dayanışmasını daha da güçlendirmesi temennisi ve Hatay’ımızın tekrar ayağa kalkarak o eski güzel günlerine kavuşması duasıyla Hazreti Peygamberimizi, Ehlibeytini, Ashabını selam ve salât ile yad ediyor, başta Hataylı hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslâm Âlemi’nin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, tüm insanlık için hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” – Adil Yeşildağ-