Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE 2 ekim’de açılıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsleri

İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsleri 2 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan 2023- 2024 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Dönemi için gerekli hazırlıkları tamamladı.
Merkez Kampüste halihazırda depremzede vatandaşları misafir etmeyi sürdüren İSTE, eğitim faaliyetlerinin bu durumdan etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirleri alarak kampüsü öğrencileri için güvenli hale getirdi. İSTE, öğrencilerinin güven ve huzuru için kampüste bulunan konteyner kentleri kampüs alanından izole etmek üzere tel ve çitlerle çevirdi. Kampüste yapılan düzenlemeler sonrasında ihtiyaç duyulan yeni peyzaj düzenlemeleri de eğitim faaliyetleri başlamadan tamamlanarak öğrencilerin konforunun sağlanması için çalışıldı. Gerekli önlemlerin alındığı kampüste öğrencilerin güven ve huzur içinde eğitimlerine odaklanabilmesi için çalışmalar olağanüstü bir çabayla sürdürüldü.
İSTE’de yüz yüze eğitim öğretime devam edecek binalarının hasar değerlendirilmesi, deprem sonrası bölgede tüm binalara yapıldığı gibi, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmış ve binalar hasarsız/ az hasarlı olarak tespit edilmişti.
2 Ekim’de kampüslerde öğrencileri ile bir araya gelecek olmaktan heyecan duyduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “öğrencilerimiz ve personelimiz için kampüste gerekli düzenleme, bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Önceliğimiz İSTE Ailesinin güvenliği ve huzurudur. Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almasını arzuluyoruz elbette ancak şimdilik elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek eğitim öğretime devam edeceğiz.”dedi – Adil Yeşildağ-