Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Adem Yeşildal doktorların coğrafya bilgilerini sorguladı

Erzin Devlet hastanesi başhekimi

Erzin Devlet hastanesi başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun KOVİD’e yakalanması sonucu hayatını kaybetmesi olayı üzerine Türk Tabipler Birliği, COVİD’in yeni çıkan ERİS varyantı tehlikesine dikkat çekmek isterken Erzin’in Adana’ya bağlı olduğundan bahsedince tepki çekti. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Adem Yeşildal “Vay tabiplerin haline” diyerek paylaşım yaptı.

Türk Tabipler Birliği’nin başhekim vefatını duyurduğu ve eriş varyantına dikkat çektiği açıklaması şöyle:

“COVID-19 PCR testi negatif olmakla birlikte klinik ve radyolojik olarak COVID-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı artış göstermektedir. Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyor ve tekrarlıyoruz: Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede yapılmalı; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı önlemleri alınmalıdır. Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır.”

Adem Yeşildal’ın sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirdiği paylaşım ise şöyle:.”Anlaşılan; Türk tabipler Birliği’nin ;Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimlerin en kısa sürede yapılması gerektiği; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı önlemleri alınmalıdır. Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır.” şeklindeki toplum sağlığını ilgilendiren çok önemli uyarılarını es geçen milletvekili Adem Yeşildal, Erzin’in Adana iline bağlı olduğu sözüne takılarak doktorların TIP değil, COĞRAFYA bilgilerini değerlendirmeyi yeğledi” – Adil Yeşildağ –