Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremle mücadelede kara komedi

AFAD ve MTA tarafından

AFAD ve MTA tarafından yenilenen deprem 3.derecede riskli iller arasında yer alan Ankara’daki 2 bin 133 okuldan ancak 228 inin depreme dayanıklılık testinin yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Deniz Demir’in yazılı soru önergesini yanıtlayan, Milli Eğitim Bakanlığı; 2018 yılından itibaren 33 binanın yıkım ihalesinin devam ettiğini, 190 bina için güçlendirme çalışması yapılması yönünde karar alındığını, bunlardan 63’ünde ise deprem güçlendirme ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenen ve 1 Ocak 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan deprem risk haritasına göre Ankara 3. ve 4. derece deprem bölgesi kuşağında yer alıyor.  Ankara’nın ilçeleri Çamlıdere ve Evren 1. derece deprem bölgesinde; Bala, Elmadağ, Nallıhan ve Kızılcahamam ilçeleri 2. derece deprem bölgesinde bulunuyor.

Ankara Milletvekili Deniz Demir “Türkiye’nin başkentinde durum buysa, varın gerisini düşünün. Buradan başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm hükümet kanadına sesleniyorum; bir an önce deprem güçlendirmesi gereken okulların güçlendirmesini yapın, diğer okulların da depreme dayanıklılık testlerini yaptırın. Bu süreçler çok hızlı ve uzman kişi ve kurumların gözetiminde olsun. Biz, bu rakamlarla tarihe not düşüyoruz, yüzbinlerce öğrencinin eğitim gördüğü ve canını devletine teslim ettiği bu kurumlar başta olmak üzere diğer tüm yapılarda depremle ilgili gerekli tüm önlemleri alın. Tek bir can kaybına daha tahammülümüz kalmadı; Erzincan, İzmit, Gölcük, Elazığ ve Hatay depremleri ciğerlerimizi yaktı, artık ders alalım.” dedi. (Sami Gökçe)