Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahçeli’ye tezkere sorusu! Kim bu yabancı askerler?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘tezkere’ ile ilgili sözlerine çok sert yanıt vererek, “Tezkerenin maddelerinden birisi terörle mücadele için yabancı askerlerin Türkiye’ye çağrılmasını öngörüyor. Bahçeli’ye soruyorum: Yabancı asker postalının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesine evet diyor musun?Milliyetçiyim’ diyorsan sen de ‘hayır’ diyeceksin” diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu ”Şimdi önümüze bir tezkere getirecekler. Elbette terörle mücadele konusunda biz her yetkiye ‘evet’ deriz; ama anlamadığım bir şey var. Tezkerede ‘Yabancı askerler gerektiğinde Türkiye’ye davet edilebilecek’ deniliyor.

Birinci sorum, Devlet Bahçeli’ye. Partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi. Bahçeli, bu yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine ‘evet’ diyor musun, demiyor musun? Bu kadar açık!

İkinci soru: Bu yabancı askerler kimler? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye’ye davet edeceksiniz.

‘Milliyetçiyim’ diyorsan sen de ‘hayır’ diyeceksin. Sorularımın cevabını bekliyorum. Kendi silahlı kuvvetlerine güvenmeyen bir parlamento olur mu?” diye sordu.(Sami Gökçe)