Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

67 yıllık hukuk mücadelesi sonunda gelen şehitlik

67 yıl önce Antakya’da askerliğini yaparken yakalandığı TİFO nedeniyle ölen Asker ailesinin 67 yıl sonraki hukuk mücadelesi sonucu asker şehit sayıldı. Ödenecek olan tazminatı aile Hataylı depremzedelere bağışlama kararı aldı.

67 yıl önce Antakya’da

Adı Osman Nazmi Can, 1956 yılında Antalya’dan Antakya’ya gelip vatani görevini yaptığı sırada o günlerde çok bulaşıcı ve yaygın olan Tifo hastalığına yakalanmış ve kaldırıldığı hastanede tedavilere rağmen kurtarılamamıştı. Antakya Serinyol 121. Jandarma alayında askerlik yapan Osman Nazmi Can Antakya’da toprağa verildi. 67 yıllık mezarı da hala duruyor.

Ölen askerin kardeşi Nazmi Can ise ağabeyinin ölümünden 60 yıl sonra onun için şehitlik mücadelesi vermeye başladı. Nihayetinde hukuk mücadelesini de kazandı ve 67 yıl önce Hatay-Antakya Serinyol Jandarma alayında askerlik yapan ağabeyi Osman Nazmi Can’ın şehit sayılması mahkeme kararıyla kesinleşti.
Şehit sayılan askerin kardeşi kazanacağı tazminatla ağabeyinin ruhuna Kur’an okutmayı düşünürken; geriye kalan parayı da ikinci evimiz dediği Hatay için kullanmayı ve Hataylı depremzedelere bağışlamayı düşünüyor.