Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-Sen Şikayeti: “Maaş var bankamatik yok”

Eğitim Sen Hatay Şube

Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş 6 Şubat merkezli depremlerden en fazla etkilenen Hatay’daki sorunların çözüme kavuşmadığını dile getirdi. Birçok depremzede gibi depremden en çok etkilenen eğitim emekçilerinin sorunlarını aktaran Başkan Tıraş ‘’ Antakya, Samandağ ve Defne ilçelerinde görev yapan eğitim emekçilerinin maaş ödemelerini çekecekleri bankamatiklerin yetersiz olduğunu ‘’ belirtti. Bu anlamda eğitim emekçilerinin en ciddi sorunlarından biri olarak “ maaş var ancak çekecek bankamatik yok” diyerek ATM sorununa dikkat çekti.
Antakya ve Defne ilçesinde sadece bir adet ATM bulunduğunu belirten Başkan Tıraş, maaş ödemelerinin yapıldığı banka ve Milli Eğitim’e bu durumu iletmelerine rağmen yetkililerden bir çözüm yolu bulamadıklarını ifade etti. Diğer banka ATM’lerinde işlem yaptıklarında ücret kesintisi yapılmakta olduğunu belirten Başkan Tıraş, bu durumun düzeltilmesi ya da ATM sayılarının arttırılma talebini yineleyerek “Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde görev yapan binlerce eğitim emekçilerinin maaş ödemeleri Yapı Kredi bankası üzerinden yapılmaktadır. Antakya ve Defne ilçelerinde bankaya ait Dikmece bölgesinde sadece bir bankamatik mevcuttur. Eğitim emekçilerinin sayısı ve ulaşım problemi düşünüldüğünde tek bankamatiğin yetersiz olduğu ortadadır” dedi.

Yüz yüze seminer kararı geri çekilmeli

Başkan Tıraş, ‘’ Bir milyondan fazla eğitim emekçisinin mesleki eğitim semineri her yıl uzaktan yapılıyordu. Seminer döneminin başlamasına kısa bir süre kala çalışmaların yüz yüze yapılacağının açıklanması ne kadar plansız çalışıldığının göstergesidir. Bir milyonu aşkın eğitim emekçisi kasım ayı seminerlerinde video izlemek için okullara çağrılıyor. Millî Eğitim Bakanlığı seminerlerin yüz yüze yapılması kararını geri çekmelidir.’’ Dedi.
Eğitim Sen basın açıklamasında “Seminer programında 17.11 2023 tarihinde tüm yönetici ve öğretmenlere” Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarında Din Eğitimi ve Öğretimi “semineri verilecek. Bunun diğer branşlardaki mesleki gelişime katkısı nedir? Bakanlık uzun süredir eğitimi dinselleştirmeye yönelik yaptığı zorunlu seçmeli dersler, ÇEDES gibi protokol ve uygulamaları yenisini eklemiştir. Öğretmenlerin mesleki gelişimine katkısı olacak konularda seminer konuları tekrar düzenlenmelidir. Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklikleri yayınladı. Temel sorunların hiçbirine çözüm yok.” Denilerek Milli Eğitim bakanlığına çağrı yapıldı.

Katkı payı yoksul çocukların eğitim hakkını engelliyor

Yapılan basın açıklamasında ayrıca “Okul Öncesi öğrencilerden katkı payı alınmasına karar verdi. Yoksulluğun giderek daha da arttığı ülkemizde yoksul çocukların eğitim hakkına erişimi engeller. Eğitimde eşitsizlikleri arttır. Temel Eğitim ve Orta Eğitim Kurumlarında ortak sınav yapılması eğitimde var olan eşitsizlikleri artıracaktır. Velilerin, sosyo- ekonomik durumlarının, okulların fiziksel koşullarının ve imkanlarının, öğrencilerin hazır bulunuşluluk düzeylerinin farklı olmasına rağmen aynı sınıfa tabi tutulmaları pedagojik ilkeler açısından doğru değildir. Deprem bölgesinde velilerin, öğrencilerin ve okulların durumu ortada iken ortak sınav yapılması kabul edilemez” denildi. -Sinan Seyfittinoğlu-