Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 Bütçesini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin 2024 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2024 bütçesinin ayrıntılarını anlatarak, eğitim ve sağlık alanlarına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Deprem Harcamalarına Önemli Kaynak Ayrıldı
2024 bütçesinin en dikkat çeken kısımlarından biri, depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi için ayrılan kaynak oldu. Yılmaz, 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.
Eğitime ve Sağlığa Önemli Yatırımlar
Milli Eğitim bütçesini 2024’te 1 trilyon 90,2 milyar liraya yükselttiklerini açıklayan Yılmaz, “Artan üniversite ve öğrenci sayısıyla birlikte üniversitelerimize ayırdığımız kaynağı da sürekli artırıyoruz. Yükseköğretim kurumları bütçelerini 2024’te 345,8 milyar liraya çıkarıyoruz.
Yükseköğretimi de dâhil ettiğimizde eğitim bütçemizi 2024 yılında 1 trilyon 615,2 milyar liraya yükseltiyoruz” dedi ve şöyle devam etti: “Böylece merkezi yönetim bütçesinden yüzde 14,6 oranı ile en büyük payı yine eğitime ayırıyoruz.”
Sağlık alanına yönelik olarak da büyük yatırımların yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, 1 trilyon 650 milyar liraya ulaşan bir sağlık bütçesi oluşturulduğunu açıkladı. Özellikle ödeme gücü olmayan vatandaşların sağlık primlerinin karşılanması, yaşlılar, engelliler ve ailelerine yönelik desteklemelerine önemli kaynaklar ayrıldı.