Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doktor oldu memleketi Hatay’a dönüp çalışmaya başladı

6 yıl önce LYS Türkiye derecesi olan Samandağ’dan liseli öğrenci Hazal Can, kazandığı tıp fakültesini bitirdi ve memleketine DOKTOR olarak döndü.

6 yıl önce LYS

Tam 6 yıl önce gerçekleşen LYS sınavında Türkiye birincisi olan Samandağ’ın gururu Hazal Can, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesine kayıt yaptırmıştı. Hatta o günlerde Samandağ kaymakamı Cahit Çelik, Türkiye LYS birincisi Samandağlı Hazal Can’ı annesi ve babasıyla birlikte makamında kabul etmiş, tebrik etmiş ve başarılarının devamını dilemişti.

İşte 6 yıl öncesinin liseli kızı, bugün Doktor olarak memleketi Hatay’a, Defne ilçesine döndü ve ilçe devlet hastanesinde görev yapmaya başladı. Samandağlı Avukat Anıl Cevahir Can’ın kızı olan Dr. Hazal Can’ın bu başarı ve hizmet için memleketini seçmenin öyküsü ile ilgili bir paylaşım: “Türkiye birincisi olan ilçemiz Samandağ’ın gururu Hazal Can Koç Üniversitesi Tıp fakültesinden dereceyle mezun olduktan sonra 21.500 Tıp mezununun katıldığı TUS sınavında 66’ncı oldu. Başka illerde mecburi tıp hizmetini yapma imkanı varken o depremden en çok etkilenen Defne ilçemizi seçerek Defne ilçemizde depremzede insanlarımıza yardım etmek adına Defne Devlet hastanesinde Doktor olarak göreve başladı. İyi ki varsın bu toprakların asil çocuğu Hazal Can” – Adil Yeşildağ-