Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özgür Özel Hatay’da konuştu! Atatürk’ten emanet bu şehri gündemde tutmak boynumuzun borcudur

“O salona 41 il başkanıyla girsem 81 il başkanı ile çıkacağım. O salondan 1200 seçilmiş delegemizde el ele, omuz omuza çıkacağım”

"O salona 41 il

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Hatay’ı ziyaret etti. Ziyaret, CHP il koordinasyon merkezinde düzenlenen bir toplantıyla gerçekleşti. Toplantıya CHP Hatay İl Başkanı, il yönetim kurulu yöneticileri, eski bakan Nihat Matkap ve milletvekilleri de katıldı. 

Özel, konuşmasının büyük bir bölümünü Maraş merkezli depremlerde en çok hasarın ve can kaybının yaşandığı Hatay’a ayırdı. Özellikle çadırların önünde konuşan Özel, Hatay’ın diğer illere göre iktidar tarafından görmezden gelindiğini  ve kaderine razı edildiğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaretinde kente yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldığını da aktaran Özel, “Atatürk’ün emanet ettiği bu şehri tarihi dokusuna sahip çıkarak ayağa kaldırmak, şehrin kültürel yapısını koruyarak, kutsal dinler açısından anlamını muhafaza ederek, yan yana birlikte yaşama kültürünü koruyarak, demografisine müdahale edilmesine izin verilmeksizin Hatay’ı gündemde tutmak hepimizin boynunun borcudur.” diye konuştu. Hatay’ın hem kendisinin hem de CHP’nin şahsi bir meselesi olacağını belirtti ve kurultay seçiminden sonra Genel Başkan sıfatıyla ilk ziyaretini Hatay’a gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Özel 4-5 Kasım’da 38. Olağan Kurultay’ı yapacaklarını belirterek, kurultayla ilgili olarak şunları söyledi:

Hatay’da sıcak siyaseti konuşmak için erken. Hatay’da, Hatay’ın acılarını konuşmak, Hatay’ı gündemde tutmak kritiktir. Geçmişteki kötü örneklerinde olduğu gibi, ya da bazı il kongrelerinde yaşadığımız gibi, bugün kongreyi kazanmak için partinin yarınını sıkıntıya sokacak sözü kimse bizden beklemesin. Biz barışçıyız, biz bütünleşmeden yanayız. Biz, itmekten kakmaktan, baba evini yıkıp yakmaktan, darmadağın etmekten, sonra da orayı toplamaya uğraşmaktan yana değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi, baba evidir. Burada Hatay örgütümüzle birlikte baba evinin çorbasını kaynatanlarla, bacası tütsün diye o baba evine odun çekenlerle birlikteyiz. Bütün Hatay’a da Türkiye’ye de söyleriz ki bu baba evi kimsenin tapulu malı değildir. Ne Kemal Bey’indir, ne Özgür Özel’in olacaktır. Baba evinin bir tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Baba evinin kapılarını açıp, yoksullukta, açlıkta, sefalette kalanların, işsizlerin, güvencesizlerin, depremzedelerin umudu Atatürk’ün kurduğu bu baba evidir. Meseleye bu hassasiyetle, bu ciddiyetle yaklaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde eleştiri konusu yaptığımız meseleleri 80 ilde konuşuyoruz. Bu 81’inci ilde, parti içi meseleleri konuşmayı diğer illere bırakıyorum. Bugün zamanımı Hatay’a konuşmaya ayırdım.”  (Yusuf Cemil Karaçay)