Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay BŞB’den yeni bir deprem çalıştayı organizasyonu

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Deprem Çalıştayı” yarın yapılıyor.

Hatay’a daha güvenli bir gelecek inşa etmek için bilim insanlarıyla bir araya gelmeye devam eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ankara’dan sonra Hatay’da da bir deprem çalıştayı düzenliyor.  Depremlerinin Oluşturduğu Etkileri Belirleme ve Afet Sonrası Yönetim Modeli Oluşturma Projesi kapsamında gerçekleştirilecek çalıştaya 15 farklı disiplinden 126 akademik personelin katılacağı açıklandı.

EXPO Hatay alanında 25 Ekim Çarşamba (yarın) saat 10.00’da gerçekleşecek olan etkinliğin yürütücüsü İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğretim görevlisi Prof. Dr. Nebi Yüzer olacak. Çalıştay’da yer alan Deprem bilim insanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy’da Hatay ilimizin Jeolojik durumu ve depremselliği konusunda bilgiler aktaracak. 


Yarın yapılacak olan çalıştayın tanıtımı ise 24 Ekim Salı (bugün) Antakya Expo Toplantı Salonu’nda yapıldı. Projeyi tanıtan çalıştayın açılış konuşması, Nabi YÜZER tarafından yapıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şükrü ERSOY ise “Hatay İlinin Jeolojik Durumu ve Depremselliği” konulu sunumu ile katılımcılara deprem sürecini ve deprem sonrası yaşanan durumu detaylarıyla aktardı.


Prof. Dr. YÜZER, çalıştayın açılış konuşmasında proje hakkında şunları söyledi: “Hatay ilinde yaşanan depremlerin neden olduğu etkileri anlamak ve afet sonrası yönetimi geliştirmek için çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bu projede 126 akademik personelin disiplinler arası işbirliği yapması, Hatay ilinin depremle ilgili riskleri daha iyi anlamamıza yardımcı olacak.”
Prof. Dr. Şükrü ERSOY, katılımcılara Hatay ilinin jeolojik yapısı ve depremselliği hakkında bilgi verirken, “Bu çalıştay, Hatay ilinin deprem riskini anlamamıza ve bu tür afetlerle başa çıkmak için daha iyi hazırlıklı olmamıza yardımcı olacak. Bu projenin başarılı bir şekilde tamamlanması, Hatay’ın gelecekteki depremlere daha etkili bir şekilde yanıt vermesine katkı sağlayacak” dedi.


Bu proje, Hatay ilinin deprem riskini daha iyi anlama ve afet sonrası yönetimi geliştirme çabalarında önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Projenin sonuçları, ilin afet yönetimi ve toplumun güvenliği için önemli bilgiler sunması bekleniyor.  -Adil Yeşildağ-