Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 6 ayda 4194 yangın çıktı

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki itfaiye Daire Başkanlığı bu yılın son 6 ayında toplam 4194 yangın olayına müdahale etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki

Hatay’da ortalama olarak günde 24 yangın, diğer deyimle Hatay genelinde 1 saatte 1 yangın olayı yaşanmakta. İtfaiye daire başkanlığı verilerine göre, Bu yılın Nisan ile Eylül aylarında olmak üzere son 6 ayda:4194 yangına müdahale edilirken, arama kurtarma olarak da 1783 olaya müdahele edildi. İtfaiye dairesi; Hatay’ın 15 ilçesindeki 16 istasyonu 692 personeli ile çıkan yangınlara ortalama 4 dakika 42 saniyede ulaşabiliyor..
Son 6 ayda 42 boğulma olayına itfaiye bünyesindeki cankurtaranlar müdahale etti ve son yıllarda ilk kez Hatay Samandağ-Çevlik sahilinde geride kalan sezon boğulma kaynaklı hiçbir can kaybı yaşanmadı.
İtfaiye teşkilatı verilerine göre yangınlara yada trafik kazalarına müdahale sırasında personel tarafından sıkışan 1735 kişi kurtarıldı
İtfaiye, son 6 ayda yaşanan 2 sel baskını sırasında da sularla kaplanan 161 ayrı yerde tahliye sistem ve araçlarıyla müdahalede bulundu ve suların tahliyesi gerçekleştirildi. – Meriç Demiray-