Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yazar ve şairlerden İsrail’e tepki!

Türk yazar ve şairleri

Türk yazar ve şairleri İsrail’in Gazze’yi bombalamasına tepki olarak bildiri yayınladı. Çok sayıda ismin imza attığı bildiride  savaşın bir an önce bitirilmesi ve bölgede barışın sağlanması istendi. İşte o bildiri:

1- Acil olarak silahların susmasını, iki devletli çözümle ne İsrailli ne Filistinli tek bir çocuğun bile ölmeyeceği kalıcı bir barışın imzalanmasını istiyoruz.

2- Batı ülkelerinde dünyanın en büyük kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı’nda yazarlara yapılan engellemeleri, her türlü sansürü şiddetle kınıyoruz, tarihin kara tahtasına not ediyoruz. Batılı politikacıların insan hakları, demokrasi, özgürlük vb. ikiyüzlü söylemini protesto ediyoruz.

3- Ünlü müzisyen ve yazar Fazıl Say’a yasak ve sansürü kabul etmiyoruz!

4- Emperyalist barbarlığın kanla zulümle yönettiği bu adaletsiz dünyada yaşamaya mahkum değiliz; edebiyatın ve sanatın yücelttiği, dünyanın bütün renklerini kapsayan büyük insanlığı kuracağımıza inanıyoruz.

Aydan Ay, Ahmet Telli, Ali Cengizkan, Ali Günvar, A. Kadir Paksoy, Ali Ekber Ataş, Adil İzci, Ali Günay, Ayten Mutlu, Aylin Kantoğlu, Ahmet Yıldız, B. Sadık Albayrak, Beyazıt Kahraman, Cem Güneş, Duran Aydın, Ekrem Karaman, Ergül Çetin, Esen Yel, Erdal Atıcı, Erdinç Gültekin, Erdem Buyrukçu, Erhan Pınarbaşı, Feridun Andaç, Ferit Sürmeli, Fadıl Oktay, Günay Güner, Gazanfer Eryüksel, Gökhan Akçiçek, Hidayet Karakuş, Hüseyin Peker, Hüseyin Ferhad, Hüseyin Haydar, Hayrettin Ökçesiz, Haydar Ünal, Haydar Uzunyayla, Hürdemi Nevzat, İsa Küçük, Kaan Arslanoğlu, Kaan Eminoğlu, Kenan Sarıalioğlu, Mehmet Atilla, Mustafa Gazalcı, Mustafa Bilgin, Murat Batmankaya, Mehdi Bektaş, Mehmet Ercan, Mehmet Büyükçelik, Müslüm Kabadayı, Mustafa Pala, Mehmet Ulusoy, Mehmet İş, Meliha Yıldırım, Nazım Mutlu, Nazmi Ağıl, Nisa Leyla, Onur Bilge Kula, Oğuz Gemalmaz, Osman Başıbüyük, Orhan Tüleylioğlu, Özkan Mert, Özgen Seçkin, Ramazan Teknikel,  Şerif Temurtaş, Sadık Usta, Sami Günal, Selim Esen, Sultan Su Esen, Sinan Bakır, Selçuk Ülger, Sadık Güvenç, Tuğrul Tanyol, Taner Ay, Tuğrul Keskin, Tacim Çiçek, Tunca Arslan, Ünsal Çankaya, Yavuz Alogan, Yavuz Yıldırım, Yusuf Alper, Yılmaz Öztürk, Zafer Doruk (Sami Gökçe)