Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Görevimiz CHP’yi yeniden iktidar yapmak”

CHP olağan kurultayında konuşan

CHP olağan kurultayında konuşan Genel Başkan Adayı Özel, konuşmasına salonu selamlayarak başladı. Selamlamasında neredeyse 81 ilin adını ve ülkenin bölgelerini saydı. Birçok tutuklu ismi anarak konuşmasına devam eden Özgür Özel, “81 ilden gelen şah damarlarında Atatürk sevgisi olan , Atatürk’ün askerleri delegelerimizi de selamlıyorum ”dedi
100 Yıllık ulu çınarın gölgesinde olduklarını belirten Özel CHP’nin Deniz Baykal’ın, Ecevit’in, ne ezen ne ezilen İsmet Paşa’nın partisi ve Gazi Mustafa Kemal’in partisi olduğunu söyledi. 38. Kurultayda olduklarını ama CHP’nin ilk kurultayının Sivas Kongresi olduğunu ifade etti. Özgür Özel ; “Kurultaylarımız yöneticiden emir almaz onlara görev verir. Biz yeni bir hikaye ye başlamak ve Türkiye siyasetini yeniden şekillendirmek için buradayız” dedi. Burada bize yeni bir görev vereceksiniz bu görev CHP’yi iktidar yapma görevi olacak dedi.
“44 yıldır iktidar olamadık. Bugün ikinci yüz yılın ilk kurultayındayız.. Ben sizde kurtuluş iradesini, Sivas kongresi delegelerinin ruhunu görüyorum ve 1972 kongresinin inancını görüyorum” dedi. Muasır medeniyetler seviyesine çıkılamadığını ve 44 yıllık mağlubiyetin maliyetinin yaşandığını ifade etti. Kaybedilen seçim faturasının Kemal Kılıçdaroğluna kesilmemesi gerektiğini seçimin beraber kaybedildiğini belirtti. CHP’nin iktidar olmamasının bedelini toplumun birçok kesiminin ödediğini ifade eden Özel” Tüm bu sebeplerle ikincilikle yetinilmesine itirazım var” dedi. Kaybedilen yenilginin sorumluluğun alınmamasına karşı olduklarını ve sana söz diyerek boynu bükülenler için bu yola çıktığını belirtti. Özgür Özel;” İktidara benzeyen ortak aklı reddeden zihniyet ile bu parti yönetilemez , “dedi. Bu ülkenin kaderini değiştireceklerini belirten Özel , Delegelerden Recep Tayyip Erdoğan’ı arkada bırakacak bir lider seçmelerini istedi. (Adil Yeşildağ)