Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Necmettin Çalışkan’dan İktidara sert sözler

Saadet Partisi Hatay Milletvekili

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin kentsel dönüşüm yetkisini belediyelerden almasını eleştirdi.

Çalışkan, bu hamlenin AK Parti’nin gelecekteki belediye seçimlerini kaybetme korkusuyla bağlantılı olduğunu ifade etti.
Çalışkan, “Hayat üçgeni hayat kurtarır” ifadesini kullanarak, “Sizin hayat üçgeniniz para, makam ve iktidar hırsından ibaret” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Çalışkan, “İktidar mensubu arkadaşların depremle ilgili hadiseyi de sıradan bir hadise gibi gördükleri aşikâr; sizin konuştuklarınız ile fiilen yaşananlar birbirinden tamamen ayrı. Burada yapılması gereken şey, acilen depremzede halkın tepkilerine, taleplerine kulak vermek olmalıdır. Maalesef ki bugün Kahramanmaraş halkı isyan ediyor, Adıyaman halkı mağdur, her zaman üvey evlat muamelesi gören Hatay halkı da isyanlarda. Samimi olmadığınızı çevredeki seçmenleriniz bile gördü” ifadelerine yer verdi.
Kentsel dönüşüm yetkisinin belediyelerden alınarak başka bir kuruma verilmesini “son derece manidar” olarak nitelendiren Çalışkan, “Hem yerel yönetimin devre dışı bırakılacağı anlaşılıyor hem de zannediyorum önümüzdeki belediye seçiminden de şimdiden umutları yitirdiniz, onun için yetkiyi başka bir kuruma verme peşindesiniz. Burada yapılması gereken şey halkın durumunu anlamak, empati yapmak. Bugün, deprem bölgesinde yaşayan insanların evleri yok, işyerleri yok, barınacakları yer yok, imkânları yok; bunlara hibe verilmesi gerekir, teşvik verilmesi gerekir, faizsiz kredi verilmesi gerekir ama bunların hiçbiri maalesef ki gündeminizde yok” değerlendirmesinde bulundu.
Çalışkan, iktidarın sicilinin temiz olmadığını da ifade ederek, Saadet Partisi olarak Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceklerini ve bu meseleyi sadece miting malzemesi olarak kullanmayacaklarını belirtti. -Yusuf Cemil Karaçay-