Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gıda enflasyonunda dünya 4.süyüz

Milletvekili KARA diyor ki:

Milletvekili KARA diyor ki: ”Dünya Bankası’nın verilerine göre dünyada, gıda enflasyonunun en yüksek olduğu 4. Ülke Türkiye.. Rakamlar gerçek, mutfak masraflarının arttığı gerçek, çocukların okula aç gittiği de gerçek. Sahte olan tek şey, fiyatların düşeceğine dair vaatler. Gıda piyasasında bir mizansen oynanıyor”

Hatay CHP Milletvekili Nermin yıldırım Kara, Türkiye’deki enflasyonun kronik hale geldiğini kaydederek: “İki hanelik, kimi hesaplara göre üç hanelik enflasyon artık gündemde yer bile bulmuyor.” dedi
Ülkede yüksek enflasyonun çizmeye devam ettiği yakıcı izi, gıda etiketlerinde izleyebildiğimizi söyleyen KARA şöyle devam etti:
“36 aydır etiketlerdeki sayılar büyüyor; tabaklarımızdaki, tenceremizdeki lokmalar küçülüyor.
Dünya Bankası’nın verilerine göre dünyada, gıda enflasyonunun en yüksek olduğu dördüncü ülke biziz. Rakamlar gerçek, mutfak masraflarının arttığı gerçek, çocukların okula aç gittiği de gerçek. Sahte olan tek şey, fiyatların düşeceğine dair vaatler. Gıda piyasasında bir mizansen oynanıyor: Fiyatların maliyetlere, maliyetlerin de döviz kuruna bağlı olarak arttığı ortadayken birtakım geçici çözümler dışında hiçbir şey göremiyoruz” (Adil Yeşildağ)