Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel: “Vakit siyaset değil Hatay’ı gündemde tutma vakti”

CHP lideri Özgür Özel ilk ziyaret sözünü tutarak Hatay’a geldi ve Hatay’dan “Vakit Hatay’da siyaset yapma vakti değil, Hatay’ı gündemde tutma vakti” diyerek Türkiye’ye seslendi.

CHP lideri Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Hatay’a geldi. Başkan Özel ve İmamoğlu Havaalanı’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay il Başkanı Hakan Tiryaki, CHP milletvekilleri Servet Mullaoğlu, Nermin Yıldırım Kara, Mehmet Güzelmansur ile diğer parti üyeleri ve halk tarafından karşılandı.

Havaalanı sonrası CHP Koordinasyon İl Merkezi’ne geçen ve çoşkulu bir şekilde karşılanan CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu Hataylılara seslendi. Genel başkan olarak ilk ziyaretini Hatay’a yapacağının sözünü veren Özel sözümü tutmaya geldim diyerek konuşmasına başladı ve Hatay’ı şahsi meselesi gördüğünü ifade etti.

Başkan Özel “Kurultay sürecinde Tüm Türkiye’de yaptığımız durumu Hatay’da yapmadık. İl Çadırımız önünde kamera karşısına geçtim ve dedim ki; Vakit Hatay’da siyaset yapma vakti değil, Hatay’ı gündemde tutma vakti. Çünkü Türkiye’de büyük bir deprem oldu. 10 il zarar gördü ama en fazla Hatay etkilendi. Daha ilk günden bunu farkedip tüm gücümüzü seferber ettik. Önceki genel başkanımızın talimatıyla süreci yönetmeye çalıştık. Hatay çok farklı bir yer. İlk genel başkanımızın emaneti olan ve ‘benim meselem’ dediği Hatay’ı söz verdiğim gibi bundan sonra benim meselem kabul ediyorum.” Diyerek Hatay’a olan özverisini gösterdi.

Genel başkan olduktan sonra pazartesi günü ilk iş olarak sağlık politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısına Hatay’daki sağlık sorunlarıyla ilgili rapor hazırlama talimatı verdiğini belirten Başkan Özel 6 Şubat depremlerinin olumsuz etkilediği Hatay’ın sorunlarını yüksek sesle dile getireceğini vurguladı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselemdir” sözüne atıfla, sorunların çözülene kadar bu konuda çaba harcayacağını ifade etti.

Depremin ilk günlerinde büyük bir koordinasyonsuzluk müdahale için Tüm Türkiye’nin geç kaldığını ama özellikle Hatay’a daha fazla geç kalındığını ifade eden Özel: “Hatay’da enkazlar kalkıyor. Diğer 9 şehirde enkazlar bitti ama Hatay’da devam ediyor. Bütün Türkiye’de söz verdikleri gibi 1 yıl içinde evler yetişmeyecek daha sadece Hatay’da 275 bin konut yapılması gerekiyor bunların sadece 33 bin tanesinin ihalesini yaptılar ve inşaata başlanan sayı çok daha az. Verilen sözdeki inşaatlar yetişmeyecek ama yetişti diyelim 1 yıl sonunda yine de 10 Hataylıdan 9’u evsiz kalacak. Konteyner kentlerde kalınıyor deniliyor ama orda da sorunlar bitmiyor. Sızdırıyor, yangın çıkıyor. Sorunlar bitmiyor. Hatay’ı unuttular diyorlar gündemden düştü Hatay. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Hatay’ı gündemde tutacağız”

Savaş: “Hatay’ın son yıllarda çok sıkıntı çekti”

Yeni genel başkanımızı misafir ediyoruz hem kendisine hemde MYK üyelerine teşekkür ederek sözüne başlayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş: “Önce Türkiye’de daha sonra Hatay’da iktidar olmak için elimizden geleni yapacağız” Dedi.

Hatay’ın son yıllarda çok sıkıntı çektiğinin altını çizen Başkan Savaş: “ 12. yılına varan sığınmacı sorunlarıyla uğraşıyoruz. Daha sonra yangınlarla uğraştık. Pandemi ile uğraştık ve en büyük yıkımı yaşadık. Asrın felaketi ile uğraştık. Ama Hatay her zaman dimdik ayakta. Şunu bilmek gerekir Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini verirken Anadolu’da Hatay’a da destek verdi. Hem diplomatik açıdan hem askeri açıdan Hatay’ı önemsedi ve “Kırk asırlık Türk Yurdu düşman elinde esir kalamaz” sözüyle şahsi meselesi haline getirip Hatay’a anavatanımıza kattı. Kırk asırlık Türk yurdu bugünde sayın genel başkanımız önderliğinde ve Hatay halkı ile birlikte tekrardan ayağa kalkacak”

Konuşmalar sonunda HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatayspor’un 6 Şubat’a ithafen çıkardığı özel alternatif formayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na  takdim ederek Hatayspor’un başarısından söz etti. Daha sonra başkan özel ve heyeti KİPTAŞ geçici barınma merkezini ziyaret etmek üzere CHP il koordinasyon merkezinden ayrıldı. – Duygu Ertaş- / – Yusuf Cemil Karaçay-