Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uyuz TBMM gündemine taşındı!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan okullar başta olmak üzere toplu yaşam alanlarında uyuz hastalığının yaygınlaşmasını TBMM gündemine taşıdı. etkili Uyuz ilacının pahalı olduğu için SGK kapsamında olmadığını anımsatan Hüseyin olan Bakan Koca’nın duruma müdahale etmesini istedi.

HEDEP Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde  son dönemlerde uyuz
vakalarındaki  artışın  tehlikeli boyuta ulaştığını belirterek  “Uyuz hastalığı, temas yoluyla kolayca yayılabilmekte ve enfekte olan kişiden sağlıklı kişiye geçebilmektedir” dedi.

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Sercan Ahmet Uluç’un, standart tedavi yöntemlerinden losyon ve şampuanlardan artık
yanıt alınamadığı açıklamasına vurgu yapan Milletvekili Olan “En kuvvetli tedavi yöntemi olarak uyuz ilacını doğrudan hastalara vermenin bedeli bin TL civarında ilacın SGK’nın ödeme kapsamında değil. Dolayısıyla hastalar yüksek maliyetli ilacı alamadıkları için losyona yönelmekte bu durum da tedavi süreçlerinin uzamasına ve hastalığın yayılımına neden olmaktadır” ifadesini kullandı.

Uyuz daha çok deprem bölgesinde görülüyor

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan da ülkede yoğun göç ile karşı karşıya kalınması, deprem sonrasında temiz suya yeterince ulaşılamaması nedeniyle uyuz vakalarının geçen yıla göre yüzde 30 arttığını ve en yoğun olarak deprem bölgelerinde  görüldüğünü, ilaçların pahalı olduğunu, bu yüzden SGK kapsamında ücretsiz verilmesini istedi. (Sami Gökçe)