Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teşekkürler Nilüfer Belediyesi

Bursa-Nilüfer belediyesi, kadınları, Almanya

Bursa-Nilüfer belediyesi, kadınları, Almanya Türk öğretmenleri federasyonu yöneticileri Samandağ’a 198 konutluk 2 KONTEYNER KENT, 32 işyeri, AŞEVİ ile ANAOKULU kazandırdı.

Bursa Nilüfer Belediyesi öncülüğünde ilçe kadınları ile Almanya’da Türk öğretmenlerin ortak dayanışması ile ilimiz Samandağ ilçesine kazandırılan 198 konutluk konteyner kent. 32 işyeri, Aşevi ile anaokulu törenle açıldı.
Çarşamba günkü törende Bursa heyetine öncülük eden Nilüfer belediye başkanı Turgay Erdem şunları söyledi:
“Büyük deprem felaketinin hemen ardından Hatay Samandağ’da yaşamın sürmesi ve normale dönmesi için başlattığımız seferberlik sürüyor. 198 adetten oluşan iki konteyner kent, 32 adetlik konteyner işyeri ve aşevi’nin ardından şimdi de dayanışma ile inşaa edilen Samandağ Belediyesi Nilüfer A.T.Ö.F Anaokulunu açıyoruz. Açılış öncesinde Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile birlikte Yankı İçöz’e bölgenin son durumu ve projelerle ilgili bilgiler verdik.
Bursa Nilüfer belediye başkanı Turgay Erdem şöyle devam etti:
“Bugün gerçekten duygu dolu ve anlam yüklü bir günü geride bırakıyoruz. Büyük deprem felaketini yaşadığımız günlerde Nilüferlilerin desteğiyle Hatay Samandağ’da konteynır kent kurmuş, daha başka nasıl elimizi bölgeye uzatabiliriz diye düşünüyorduk. Atamızın “şahsi meselem” dediği Hatay’daki yürek yakan durum artık bizim de meselemiz olmuştu. Mayıs ayının son günlerinde Almanya’dan gelen bir telefon yeni bir projenin kıvılcımını ateşledi. Sosyal medyadan takip edenler bilir, o tarihlerde bölgede ziyaretlerde bulunmuş, okul yapımı için yer tahsisini dönemin Kaymakamı’ndan sağlamıştık. Hemen işe koyulduk, yeni dostluklarımız oldu, paydaşlıklar kurduk, çok emek verdik ve en nihayetinde Samandağ Belediyesi Nilüfer A.T.Ö.F Anaokulu’muzun açılışını dostlarımızla birlikte yaptık. Hani demiştim ya “yeni bir projenin kıvılcım ateşi” diye, bugün açılışını yaptığımız okul da burada eğitim görecek çocuklarımızın hayatlarında bir kıvılcım olsun, depremin travmasını unuttursun, zihinlerini bilgiyle donatsın, yeni dostlukların temeli burada atılsın. Kalbimizin bir kısmı artık burada Hatay Samandağ’da atıyor, gücümüzün yettiğince de atmaya devam edecek. Projede bizlere destek veren başta Almanya Türk Öğretmenleri Federasyonu Başkanı Yücel Tuna ile Almanya Veli Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Kadir Dağlar’a, Samandağ Belediye Başkanımız Refik Eryılmaz’a, Belediye Meclis Üyemiz Murat Onat’a, Nehir Özbey Mimarlık Nehir Özbey’e, Nilüferli Kadın Derneklerimize ve katkısı olan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” -Adil Yeşildağ-