Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konteynerlere renk katıyor

Maraş merkezli 6 Şubat

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin etkilediği Adıyaman’da inşaat ustası Sefer İpek konteynerler üzerine resim yaparak, konteynerleri süslüyor.
Geçirdiği kaza sonrası resim sanatına yönelen İpek, 6 Şubat depremlerinin ardından konteyner kente yerleşti. Kaza sonrası evde bulunduğu süre zarfında hiçbir eğitim almadan resim yapmaya başlayan Sefer İpek, bugünlerde bulunduğu konteyner kentte konteynerler üzerine resimler yapıyor.

Haftanın bir gününde çocukların hem eğlenmesi hem de resim ile tanışması için onlarla birlikte konteynerler üzerine resimler yapan İpek, çocukların yüzünde oluşan mutluluğu görünce işi bırakıp gönüllü olarak bu işe devam ettiğini belirtti. Çocukların yüzünde oluşan duyguların paradan daha değerli olduğunu ve konteynerlere gönüllü olarak resim çizmeye devam edeceğini de ifade etti.

Öte yandan Hatay’da bulunan ve dağınık bir yapı içinde olan konteyner kentlerinde bu çalışma örnek alınarak üzerlerinde renklendirme çalışması ve resimler yapılarak göze hitap eden yapılara dönüştürtülmesi isteniyor. Bu çalışma örnek alınarak Hatay’da bulunan konteyner yapılarında yapılacak resim ve boyama çalışmaları, konteynerlerde yaşayan vatandaşların bir nebze de olsa evde yaşıyormuş hissine kapılmasına katkı sağlayabilir. Ayrıca yapılacak çalışmalar şehrin deprem sonrası molozlarla kaplı görüntüsünün daha renkli görüntülerle dağılmasına da katkıda bulunabilir. -Adil Yeşildağ-