Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel’den DİSK’e destek!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da başlayan ve Ankara’da sona eren Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun “Vergide Adalet, Gelirde Adalet” yürüyüşüne Sıhhiye’de katılarak Ulus’a kadar yürüdü. Ulus Meydanındaki kitleye seslenen CHP lideri Özel, daha sonra basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özel, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu meydan Türkiye’de 20 milyonu temsil ediyor. Bu haksızlığa karşı itiraz eden DİSK’i ve bu mücadeleye destek veren herkesi saygıyla selamlıyorum. Türkiye’de vergilerin yüzde 67’si dolaylı vergiler olarak aldığımız ekmekten içtiğimiz sudan alınıyor. Yani bugün Türkiye’de para kazanan yoksullardan emeklilerden, emekçilerden alınıyor. Adaletsiz vergi düzenine itiraz ediyoruz. Alandaysa alanda, sokaktaysa sokakta grevdeyse grevde. Destek vermeye devam edeceğiz. Bu daha başlangıç, hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız.”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da “Bu ülkeyi işçiden, emekçiden, haktan kopmuş bir zihniyet yönetiyor. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çekin elinizi soframızdaki ekmeğimizden.” diye konuştu  (Sami Gökçe)