Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziantep yüksek hızlı tren yolunda Hatay yok!

Ulaştırma, Altyapı bakanı A. Uraloğlu, Gaziantep’e 1 milyar TL bedelle yapılacak ‘Yüksek hızlı tren’ projesini 2028’de tamamlayacaklarını açıklarken, Tren yolu Hatay’a Teğet geçecek.

Ulaştırma, Altyapı bakanı A.

Bakan URALOĞLU, Gaziantep’te Şahinbey 100. Yıl Tünelleri Işık Görme Töreni’ndeki konuşmasında: “Proje bedeli 1 milyar lira olan Şahinbey 100. Yıl Tünelleriyle; kuzeyden-güneye direkt akış sağlayarak, vatandaşımız hem zamandan ve yakıttan tasarruf edecek hem de trafik stresinden kurtulacak” dedi.

Bakan Uraloğlu, tünelde incelemelerde bulunurken; “Şimdi sıra yüksek hızlı trende. Gaziantep’i yüksek hızlı trenle tanıştırıyoruz. Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep’te yüksek hızlı tren çalışmalarına başladık. Çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. İnşallah 2028 yılına girmeden Gaziantep’e yüksek hızlı treni getireceğiz. Basra Körfezi’nden Ovaköy sınır kapısına gelecek olan bir kalkınma yolumuz var. O hem otoyolla hem demir yoluyla Gaziantep’ten geçecek. Gaziantep’in yükünü bu vesileyle her tarafa daha rahat taşımış olacağız. Başka ne lazım Gaziantep’e? Amanos Tünelleri lazım. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla onun da ihale sürecini başlattık. Yıl sonuna kadar ihalesini yapacağız.” şeklinde konuştu.

Hatay yine yok!
Bakan A. Uraloğlu’nun açıklamalarına göre; Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep’te yüksek hızlı tren çalışmalar başladı ve son sürat devam ediyor.
Ne Bakan ne de Bakanlığın, Yüksek hızlı Tren yolunun Hatay’a uzatılmasıyla ilgili bir çalışması ve açıklaması yok. Oysa cumhur ittifaktı ortağı MHP’nin Hatay milletvekili Lütfi Kaşıkçı, bir süre önce bu konuda Bakanlık yetkilileriyle görüşmelerde bulunduğunu ve Yüksek hızlı tren yolunun Hatay’a uzatılmasını istediğini, olumlu geri dönüş aldığını belirtmişti.
Şimdi de,Hatay’ın 4 AKP’li 1 MHP’li milletvekilinin Yüksek hızlı Tren yolunun Hatay’ı teğet geçmesi ile ilgili gelişmeye tepki ve yorumlarının ne olacağı merak ediliyor. – Yusuf Cemil Karaçay-