Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Masatlı’dan Çocuk Hakları Günü Mesajı

Vali Mustafa Masatlı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Mustafa Masatlı, 20

Vali Masatlı, çocukların insanlığın en değerli varlıkları olduğunu vurgulayarak, onların yaşam, eğitim, sağlık, korunma ve katılım gibi temel haklarının anayasal güvence altında olması gerektiğini belirtti.

Bu evrensel değerlerin bir parçası olarak çocuk haklarının sadece hukuki düzenlemelerle değil, aynı zamanda insanlık değerlerinin temelini oluşturan vicdani bir olgu olduğunu dile getiren Vali Masatlı, toplumların geleceği için çocukların güvenli, sağlıklı ve adil bir ortamda yetişmesinin önemine vurgu yaptı.
Ancak dünya genelinde, savaşlar ve sömürü gibi sebeplerle birçok çocuğun temel insanî değerlerden mahrum bırakıldığını belirten Vali Masatlı, bu durumun insanlığın onurunu ve vicdanını yaraladığını ifade etti. Özellikle Gazze’de yaşanan çocuk katliamlarını acı bir örnek olarak gösterdi.
Vali Masatlı, Türkiye’nin kadim tarihinden bu yana çocukların korunması ve gözetilmesine hassasiyetle yaklaştığını, devletin bu konuda insanlık vicdanının sesi ve uygulayıcısı olduğunu vurgulayarak, gelecek nesillerin sağlıklı ve mutlu bir şekilde yetişmesinin insanlığın geleceği için hayati olduğunu söyledi.
‘Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın gülümseyebildiği bir dünya temenni ediyor; onları, o masum minik kalplerinden öpüyorum. Başta çocuklarımız olmak üzere hepinizin Dünya Çocuk Hakları Günü’nüzü kutluyorum.’ Dedi.