Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım Kredi Kooperatifi ile ilgili şok iddia!

Tarım Kredi Kooperatifi’nin “İhracat” kaydıyla Afrin Zeytinyağını satın alarak iç piyasaya verdiği öne sürüldü.

Tarım Kredi Kooperatifi’nin “İhracat”

Devlet Kurumu Tarım Kredi Kooperatifi’nin, iç piyasadan zeytinyağı teminini türk çiftçisi, üreticileri yerine Afrin’den gelen suriye menşeli ürünle karşıladığı ve bu zeytinyağını “ihracat” adı altında karşılarken, aksine iç piyasaya sürdüğü ve tüketiciyi aldattığı öne sürüldü.
Diğer deyimle, Türk halkına Türk topraklarında üretilen zeytinyağı yerine Suriye Afrin zeytini ve zeytinyağı sunuluyor.

İddiayı ortaya atan zeytinyağı üreticisi satıcısı ve ihracatçısı M. Refik İnan; Tarım Kredi Kooperatifi’nin Afrin zeytinyağını ihracat kaydı ile satın aldığını ancak aldığı Afrin zeytinyağının % 80’ini iç piyasaya sunduğunu belirtti ve şöyle devam etti:
“Ege bölgesinde faaliyet gösteren tüccarlar Afrin zeytinyağını almak için sıraya girdi. Akredite raporu ve herhangi bir analiz raporu olmayan yağları kurnaz sözde zeytinyağı ihracatçıları bu kalitesiz zeytinyağlarını iç piyasada kullanarak yerli kaliteli zeytinyağını ihracat yaparak taahhütlerini kapatıp vatandaşa kalitesiz zeytinyağlarını satarak sağlıkları ile oynuyorlar. Aynı zamanda üretici kardeşlerimizin emeğine göz dikerek afrin’den zeytinyağını çok daha ucuza alıyoruz diyerek fiyatları kırmaya çalışıyorlar.
Tarım kredi kooperatifi bu satmış olduğu zeytinyağlarını mutlaka takip etmeli ve ihracatını düzgün yapan firmalara satmalı
En fazla bir ay içinde tüccar aldığı zeytinyağını ihracat yaptığına dair beyan etmeli başka türlü bu sözde zeytinyağı ihracatçıların kötü niyetlilerinin önüne geçilemez
vermiş olduğunuz 3 aylık süre içinde bu sözde zeytinyağı ihracatçıları afrin’den aldıkları zeytinyağını iç piyasada 30 defa çevirir üretici kardeşlerimizin elindeki yağları da istedikleri gibi fiyatları düşürüp almaya çalışır.
Tarım kredi kooperatifi çok acil bir şekilde bu işi rayına oturtmalı ve afrin’den gelen zeytinyağını işini düzgün yapan gerçek ihracatçı firmalara satmalı iç piyasaya satış yapan firmaları tespit edip mutlaka cezalandırmalı ve bu işi istismar eden firmalara kesinlikle satış yapmamalı.
Zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren işini düzgün yapan herkese hayırlı kazançlar diliyorum.”

(Adil Yeşildağ)