Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara’dan Aile Gençlik Fonu Eleştirisi

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Aile Gençlik Fonu hakkında Meclis’te önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Meclis’te yaptığı konuşmada, hükümetin gençlere yönelik kurmayı planladığı Aile Gençlik Fonu’na dair çekincelerini dile getirdi. Evlenememe sorununu gençlerin en önemli sorunu olarak gören iktidarın bu fonu oluşturma kararını eleştiren Kara, gençlerin karşılaştığı sorunların sadece bununla sınırlı olmadığını ifade etti.

Konuşmasında, fonların nasıl uygulanacağı konusundaki endişelerini dile getiren Kara, önceki fonların kamu bütçesindeki açıkları doldurmak için kullanıldığına vurgu yaptı. Varlık Fonu ve İşsizlik Fonu’nun kötüye kullanımına dikkat çeken Milletvekili, gençlere yönelik çözümlerin daha kapsamlı ve gerçekçi olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Hatay’da hala sağlıklı barınma koşullarının sağlanamadığını söyleyen Kara, özellikle deprem bölgesindeki öğrencilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. NATO çadır kentinde yaşam mücadelesi veren öğrencilere ve sağlıklı barınma koşullarının taleplerine vurgu yapan Kara, devletin önceliğinin tüm vatandaşları için sağlıklı barınma ve yaşama koşulları sağlamak olması gerektiğini ifade etti. -Yusuf Cemil Karaçay-