Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhalefetten gelen her önerge reddedildi

İYİ  Parti TBMM  Grubu

İYİ  Parti TBMM  Grubu tarafından “Öğretmenlerin sorunlarını araştırmak, bu sorunların önlenmesini ve gereken tedbirlerin alınmasını sağlamak” amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşmeye açılan önerge AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili  Kürşad Zorlu ve 20 Milletvekili tarafından imzalanarak Meclis Başkanlığına sunulan Araştırma Önergesi Meclis Genel Kurulunda görüşmeye açıldı.

Önergede  eğitimin  ülkelerin geleceği için önemli olduğu vurgulanarak “Eğitim politikası günlük, popülist yaklaşımlarla yönetilmemelidir. Belli bir plan, planlama doğrultusunda yapılmadır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözleriyle eğitimin ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermiştir. İşte bizler de bu doğrultuda planlama yapmak zorundayız. Öğretmen atamalarında en büyük problemlerden birisi de mülakattır. Torpilin, kayırmanın adının dahi anılmaması gereken bu kutsal meslekte mülakatın devam ettirilmesi kabul edilemez.” denildi.

Önergi üzerinde konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu “Eğitim deki sorun eğitimi  değersizleştiren, nitelikli insan öğüten ve her yeri politize eden çağdışı bir anlayıştan kaynaklanıyor. Geçenlerde Kırşehirli bir öğretmenimiz, akşam saatlerinde yürürken arabasından gördü, indi, beni durdurdu “Hocam, lütfen, atanmama konusunu bile geçtim, mülakat istemiyoruz çünkü güvenmiyoruz çünkü birçok arkadaşımız mağdur oldu bu konuda, lütfen sesimiz olun.” dedi. Bu feryat eminim ki sizlerden de birçok kişiye yapılıyor. Bu inattan vazgeçmemiz lazım. Bakın, Sayın Erdoğan seçimden önce “Bunu kaldıracağız.” dedi ama sanki bunu getiren kendileri değilmiş gibi seçim sonra ne oldu? Bu söz unutuldu. Şimdi de “Mülakat gibi mülakat yapacağız.” deniliyor; böyle bir anlayış olamaz arkadaşlar. Bu öğretmenlerimizin bugün yaşadığı problemleri ben içime sindiremiyorum, bir öğretmen evladı olarak içime sindiremiyorum. Eminim, sizlerden de birçok kişi bunun içine sindiremiyor ama “Bu problemi gelin, çözelim.” dediğimizde “Hayır, reddediyoruz. Hayır, çözüm üretmiyoruz.” şeklinde bir anlayışın içerisine giriyorsunuz.” ifadesini kullandı.

Milletvekillerinin görüşlerini ifade etmelerinin ardından “Öğretmenlerin sorunlarını araştırmak, bu sorunların önlenmesini ve gereken tedbirlerin alınmasını sağlamak” amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan önerge AKP ve MHP’li milletvekillerinin  oylarıyla reddedildi. (Sami Gökçe)