Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’da deniz dolgusu alanlarda çökme tespit edildi

Hatay’ın sahil bölgelerinde yapılan

Hatay’ın sahil bölgelerinde yapılan detaylı incelemeler, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Bölümü tarafından gerçekleştirildi. Bu inceleme, deniz dolgusu alanlarda endişe verici bir durumu gün yüzüne çıkardı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Bölümü’nün İskenderun ilçesinde gerçekleştirdiği incelemede, depremin etkisiyle deniz doldurulan bölgelerde ciddi çökme yaşandığını açıkladı. Yapılan incelemeler sonucunda, deniz dolgusu alanlarda yaklaşık 1 metrelik çökme meydana geldiği, özellikle konutların bulunduğu sahil bandında ise bazı bölgelerde 40 cm’lik çökme tespit edildiği belirlendi.

Savaş, özellikle yağışlı havalarda deniz suyu altında kalan bölgelerdeki tahkimat çalışmalarının acilen tamamlanmasını talep etti. Yaşanan çökme riskine karşı alınacak önlemlerin önemine vurgu yapan Başkan Savaş, bu konuda hızlı ve etkili adımların atılmasının, bölgedeki güvenliği artıracağını belirtti.

Ayrıca, yağış ve fırtınadan etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Savaş, belediyenin ve ilgili kurumların bu süreçte gerekli çalışmaları titizlikle sürdürdüğünü ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-