Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çember-7’de 1034 Firari Şahıs Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı ‘Çember-7 Operasyonlarında arama kaydı bulunan 1034 firari şahsın yakalandığını açıkladı. Operasyon kapsamında, suçları arasında adam öldürme, hırsızlık, yaralama, cinsel suçlar, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu madde ticareti yapma, silahlı terör örgütüne üye olma ve FETÖ/PDY örgütüne üye olma gibi çeşitli suçlar bulunan kişiler adalete teslim edildi.
24.483 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, 2 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 450 kişi, 5 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 324 kişi, 10 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 164 kişi, 20 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 76 kişi ve 20 yıl ve üzeri hapis cezası ile aranmakta olan 20 kişi olmak üzere toplamda 1034 kişi yakalandı.

Yakalanan şahıslar arasında yer alan suç kategorileri şu şekilde sıralandı: Adam Öldürmeden 13 şahıs, Hırsızlıktan 342 şahıs, Yaralamadan 239 şahıs, Cinsel suçlardan 43 şahıs, Yağmadan 54 şahıs, Dolandırıcılıktan 148 şahıs, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmaktan 90 şahıs, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmaktan 9 şahıs, FETÖ/PDY Örgütüne Üye Olmaktan 2 şahıs ve diğer suçlardan 94 şahıs.
Operasyonları yöneten Valiler, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, Sahil Güvenliği ve operasyonlara katılan polisler tebrik edildi. Operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, firari suçluların sokaklarda dolaşmasına asla izin vermeyeceklerini ve ailelerin huzurunu kaçırmamak adına kararlı bir şekilde hareket edildiği belirtildi. – Yusuf Cemil Karaçay-